Sme li Trudnica na more?
U dilemi sam. Prva mi je trudnoća, imam 37 godina, trenutno sam u 12-toj nedelji. Za sada nema niukakvih problema.
Planiram odlazak na more, u CG oko 20. Jula, znači u 15-16. nedelji. Put ne bi bio naporan jer bi ga podelili u 2 dela, sa spavanjem na Zlatiboru. Molim za savet, sme, ne sme, čega se treba čuvati (ako sme) mimo onoga što važi i za sve ostale?
Trudnica & More
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Re: Trudnica & More
Ako Vam trudnoća nije od strane ginekologa okarakterisana kao "rizična", ne vidim razlog da ne odete na more.
Ipak, najbolje je da odgovor potražite od svog ginekologa.
Sve najbolje!
Ipak, najbolje je da odgovor potražite od svog ginekologa.
Sve najbolje!

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 20, 2010 12:28 pm
Pitaću ga svakako, ali prosto je neuhvatljiv
Zadnja dva puta je bio u strašnoj žurbi 

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 8:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ja licno ne bih isla jer imam lose iskustvo cak i sa visocijom trudnocom. trudnoca nije bila rizicna ali je bas postala jer sam pokrvarila a gin je rekao da mogu ici. kada sam se vratila u 28 nedjelji mi je pukao vodenjak... uglavnom sve se zavrsilo na najgori moguci nacin
-
- Novi član
Ovih dana ću ići kod ginekologa pa ću ga pitati i za more.
Naravno da ako budem išla, vodiću računa, izbegavati da provodim najtopliji deo dana na plaži, svo vreme ležati u hladu ili pod suncobranom, presvlačiti kupaći posle svakog kvašenja, nosiću isključivo dvodelni kupaći, piti flaširanu vodu, voditi računa šta jedem, isto kao što radim i kod kuće.
Naravno da ako budem išla, vodiću računa, izbegavati da provodim najtopliji deo dana na plaži, svo vreme ležati u hladu ili pod suncobranom, presvlačiti kupaći posle svakog kvašenja, nosiću isključivo dvodelni kupaći, piti flaširanu vodu, voditi računa šta jedem, isto kao što radim i kod kuće.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Generalno trudnica moze da putuje(avio kompanije prevoze cini mi se do 32/34 nedelje), ali je uvek pitanje da li je rizicna ili obicna trudnoca. Moja je na kraju bila rizicna, ali sam dok to nije postala putovala dva tri puta (do neke 24 nedelje otprilike). Posle hvala bogu nisam, mada je bilo planirano, ali se kod mene sva sreca sve zavrsilo dobro i moje malo skakuce po sobi....
Zasto ne bi mogla putovati,
pogotovu u 15 -16 nedelji,idealno vreme,stomak ti je jos uvek mali,jutarnje muke su otisle,sasvim je ok.
ja sam 30 nedelji trudnoce i putujem na more ,na ostrvo,imam 36 godina i druga mi je trudnoca,ali to nema veze prva ili druga ili treca,vazno je da je trudnoca uredna bez problema...
slobodno se kupaj,ja sam se ove godine vec 5-6 puta kupala,
plivanje je idealan sport za trudnice, a ne da se bojis!!!

ja sam 30 nedelji trudnoce i putujem na more ,na ostrvo,imam 36 godina i druga mi je trudnoca,ali to nema veze prva ili druga ili treca,vazno je da je trudnoca uredna bez problema...
slobodno se kupaj,ja sam se ove godine vec 5-6 puta kupala,
plivanje je idealan sport za trudnice, a ne da se bojis!!!
-
- Novi član
Čika doktor rekao da možemo na more - Putujemo 

-
- Novi član
Sve proteklo u najboljem redu, bili smo 12 dana na moru i 7 na Zlatiboru. Beba se nije žalila na sunce i more