Trudnički šečer

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
magnolija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 29, 2008 7:06 pm

Trudnički šečer

Post od magnolija »

Da li može neko da mi analizira rezultate, idem tek sledeće nedelje kod svog lekara, a već bi preuzela neke mere ako treba.
U 28. nedelji trudnoće sam i ugojila sam se 16 kila (ali sam dosta i jela :( )
radila sam OGTT sa 100gr glukoze i rezultati su :
0' 4,14 mmol/L
60' 7,95 mmol/L
120' 5,55mmol/L
180' 6,55mmol/L.

Hvala Vanm unapred na odgovoru, predpostavljam da će biti neka dijeta, nadam se ne striktna, i šta ne bi smela od voća da jedem jer od slatkiša se opraštam :(
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

To sto se pojavio malo hiperglikemija,ne mora da te brine,jer s'obzirom da si puno jela i da si se ugojla to je ocekivana reakcija.Mada gledaj da je to stanje,a ne proces....tako da adekvatnom ishranom mozes vratiti glukozu u normalu.
Prvo i osnovno moras da redukujes unos MASTI u organizam,pa tek onda SECERA onog prostog,ali i jedno i drugo trebalo bi da se svede na najmanju mogucu meru.Secer kao sto si rekla mozea da se unosi putem voca...trebalo bi da izbegavas lubenicu,grozdje,sljive...a svo ostalo voce mozes da jedes.
Mislim mozda ce ti doktor prepisati i neke lekove,ali najvaznije je da se kontrolise ishrana.Jos jedna po mom misljenju zabluda,pankreas popusti uvek od previse "masti" u organizmu,pa od secera ,stresa i td....Znaci sve masno,meso,snicle i moras da izbacis pod HITNO.
Ako se stiktno budes pridrzavala ovoga,nemas razloga da brines.....zasto sto si u drugom stanju znas i sama da se desava da dolazi do ovavih komplikacija,krvnog pritiska,oticanja nogu i td......

Nadam se da ces vrlo uskoro biti o.k.!Pozdravljam te :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
maja82
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 07, 2007 8:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od maja82 »

Lubenica ne smije da se jede? :o Jao...e to nisam znala, jedem je ko luda. :( Zar lubenica nema najmanje kalorija od svog ostalog voca, citala sam da ima samo 31 kaloriju na 100g? Moze li neko na ovo da mi odgovori? Da znam, da prestanem da je jedem.
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

Pa lubenica ne sme ako imas secer, ali ako nemas onda moze :)
veruj mi... krpim svaki dan po 2 kg najmanje :lol: a 28 nedelja sam kao ti i u + sam 5 kg.. tako da...
Sve zavisi, da li si jela pre vadjenja krvi, i sta si jela?
Slika
magnolija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 29, 2008 7:06 pm

Post od magnolija »

hvala Vam drage na odgovoru :D
Moraću baš da se pripazim.
baš sam pazila par dana pred ovaj test šta ću jesti, jer kad sam ranije OGTT radila, veče pred toga sam se najela lubenice a one imaju dosta dosta šećera pa mi nisu bili sjajni baš rezultati :-?
Otprilike trebalo bi jesti kisele jabuke, kivi, maline, kupine ....
veeliki pozz :D
Odgovori