Trudna?????

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 12:39 pm

Trudna?????

Post od MarijanaRS »

Evo i mene drage moje, nisam mislila da cu tako brzo otvoriti topic ove teme :D

Ovako, ne znam kako je bilo kad vas, ali mislim da sam trudna (ali nije sigurno). Bila sam u velikoj ljubavi ovog meseca. Pre nego sto dobijem mecu, 10 - 15 dana imam PMS (bolne napete grudi, veliki stomak, bolove u ledjima), ali ovaj mesec mi je i PMS posebno zatajio. Proracunski treba za 6 dana da dobijem, a PMS-a ni od korova, a gde je 10 - 15 dana? Inace, imam uredne mece sa kasnjenjem od 2 dana u proseku, ali PMS stize uvek na isti dan.

2 dana osecam bolove u ledjima :roll: , rekoh ajd dobro mozda je zbog kreveta. Danas primecujem da su mi grudi dosta čvrste, ali bezbolne. Nemam nestesticu, vrtoglavicu niti mucnine kao u prošloj trudnoci. Inace prosla trudnoca mi je prosla veoma zalosno (spontani pobacaj) :cry:

Sva sam zbunjena, ove nedelje sam porazbijala čaša i čaša :lol: - sva sam nespretna

Znam da je svaka trudnoca posebna sama za sebe, kao sto i zavisi od osobe do osobe.
Mnoge zene nemaju uopste nikakvih simptoma trudnoce, a neke jedva podnese muke.
Sta mislite da li imam predznake za pozitivan test?

U svakom slucaju test za trudnocu cu da uradim na dan ocekivane mece, za 6 dana.
Dok stignes na red, promene se pravila.
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

A meni je danas 22 dc i mislim da nista ni ovog puta od moje dve crtice. :cry:
Slika
MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarijanaRS »

Caoste. Kod prethodne trudnoce test je pokazao negativ, pa to se desilo i ovaj put :cry:
Stvarno nemam PMS. Ali recimo da je zacece bilo pre 5 dana, ne bi se pokazao +.

Pa, ako ne dobijem. Na dve nedelje kasnjenja menge cu uraditi ponovo test. Obavestavacu vas dalje o novostima
lubilia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 1:19 am

Post od lubilia »

pa rano si uradila test :)
MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarijanaRS »

Ako je kasnila ovulacija onda je tako. Zadnja meca mi je bila 3.11. PMS mi inace pocinje oko 20. - ali ovaj mesec ni od korova.
PMS me nije ni jednom preskocio od 12. godine, pa bi bilo glupo da sada preskoci. Inace mece mi dolaze na vreme.

Test sam uradila 25 dana nakon mece. Ako ne dobijem, uradicu test ponovo nakon 2 nedelje kasnjenja mece :lol:
lilmama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 11:50 am

molim pomoć!!

Post od lilmama »

Prije nedjelju dana moj momak i ja imali smo spolni odnos bez zaštite,on nije(oprostite na izrazu) svršio u mene i nije svršio uopće.
Sada nas je strah da nije pošlo krivo,menstruaciju trebam dobiti za par dana,znam glupo od mene ali nikada nisam pratila plodne dane...znači ako je spolni odnos bio 24.11.,a meni menstruacija stiže krajem,ponekad i početkom mjeseca,ima li šanse da su mi to bili plodni dani i da sam ostala u drugom stanju?? inače imamm 17 godina :( Molim vas odgovorite mi i pomozite

Unaprijed hvala! :( :( :(
MarijanaRS napisao:Evo i mene drage moje, nisam mislila da cu tako brzo otvoriti topic ove teme :D

Ovako, ne znam kako je bilo kad vas, ali mislim da sam trudna (ali nije sigurno). Bila sam u velikoj ljubavi ovog meseca. Pre nego sto dobijem mecu, 10 - 15 dana imam PMS (bolne napete grudi, veliki stomak, bolove u ledjima), ali ovaj mesec mi je i PMS posebno zatajio. Proracunski treba za 6 dana da dobijem, a PMS-a ni od korova, a gde je 10 - 15 dana? Inace, imam uredne mece sa kasnjenjem od 2 dana u proseku, ali PMS stize uvek na isti dan.

2 dana osecam bolove u ledjima :roll: , rekoh ajd dobro mozda je zbog kreveta. Danas primecujem da su mi grudi dosta čvrste, ali bezbolne. Nemam nestesticu, vrtoglavicu niti mucnine kao u prošloj trudnoci. Inace prosla trudnoca mi je prosla veoma zalosno (spontani pobacaj) :cry:

Sva sam zbunjena, ove nedelje sam porazbijala čaša i čaša :lol: - sva sam nespretna

Znam da je svaka trudnoca posebna sama za sebe, kao sto i zavisi od osobe do osobe.
Mnoge zene nemaju uopste nikakvih simptoma trudnoce, a neke jedva podnese muke.
Sta mislite da li imam predznake za pozitivan test?

U svakom slucaju test za trudnocu cu da uradim na dan ocekivane mece, za 6 dana.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Ne verujem da su ti tad bili plodni dani, mada ako su ti menstruacije neredovne onda se ni plodni dani sa sigurnoscu ne mogu izracunati. Ali cisto da znas, obicno su sredinom ciklusa.

Nemoj preterano da se sekiras jer moze da se desi da ti kasni zbog sekiracije pa pomislis da si trudna. A sledeci put-pamet u glavu. Ili kondom ili pilule. Ako ti je stalan decko mozda je ovo drugo bolje resenje al znaj da pilule ne stite od polno prenosivih bolesti. Pretpostavljam da to i sama znas, ali nije na odmet podsetiti :wink:

Srecno :D
MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarijanaRS »

:D Draga girl_from_nowhere, ja zelim ostati trudna i radila sam na tome da ostanem trudna. I prošli put, kad sam bila trudna, plodni dani su mi bili upravo pred PMS. Zato sam i ovaj put uzbuđena. Za 3 dana treba da dobijem. Inace, uvek, po PMS-u skotam kad bih trebala dobiti i to tačno u dane znam. Dakle po ovoj proceni kasniće mi minimum nedelju dana.

Ali to još ne znači da sam trudna - ali nada postoji. I verovaću sve dok ne vidim crveno na belom :D
MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarijanaRS »

MarijanaRS napisao::D Draga girl_from_nowhere, ja zelim ostati trudna i radila sam na tome da ostanem trudna. I prošli put, kad sam bila trudna, plodni dani su mi bili upravo pred PMS. Zato sam i ovaj put uzbuđena. Za 3 dana treba da dobijem. Inace, uvek, po PMS-u skotam kad bih trebala dobiti i to tačno u dane znam. Dakle po ovoj proceni kasniće mi minimum nedelju dana.

Ali to još ne znači da sam trudna - ali nada postoji. I verovaću sve dok ne vidim crveno na belom :D
inace ciklus mi je 34 - 35 dana
2909
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 22, 2007 8:48 pm

Post od 2909 »

MarijanaRS, mislim da je girl_from_nowhere odgovarala na proruku koju je poslala lilmama... i ja se slazem sa njom... lilmama, nije bas jednostavno ostati u drugom stanju kao sto ti i MarijanaRS moze potvrditi... ipak, to nije ralog za opustanje i neodgovornost! MarijanaRS, puno srece u pokusajima! nadam se da ces nas uskoro obradovati...
pozdrav
MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarijanaRS »

To je istina sto 2909 kaze. i sorry girl_from_nowhere mislila sam da meni odgovaraš.

Tako lako baš ne možes ostati trudna, lilmama. Ponekad možeš i mesecima da se karaš svaki dan i da svršava u tebe pa da ne ostaneš trudna :lol:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Sve je ok :wink:
Ponekad možeš i mesecima da se karaš svaki dan i da svršava u tebe pa da ne ostaneš trudna
Tacno ali nemoj da ohrabrujes devojku pa da nastavi bez zastite. Isto tako mozes jednom da imas sex i da bas tad ubodes... Sve je pitanje (ne)srece :lol:
MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarijanaRS »

Zdr drustvo. danas se osecam bolesno i imam povisenu temperaturu 37.2
Za tri dana mi je ocekivana menga. Veoma se cudno osecam, bez PMS-a, no uostalom sam sve ispisala. Test cu uraditi ponovo za 4 dana i nadam se da ce biti +. :lol:

Ja mislim da ne bi trebalo da pokaze lazno negativan rezultat na datum ocekivane menge
Ako bude + obavesticu vas i oticu do ginice :lol:

Pomalo se bojim jer prethodna trudnoca mi je pocela cudnim PMS-om i zavrsila spontanim pobacajem. Moram saznati za trudnocu dok ne bude kasno. Izvinite na mojoj nestrpljivosti :cry: i sto vas stalno davim.

Drzte mi fige da bude sve OK i da ne prokrvarim ako sam trudna :wink:
Aktivan član

Post od MarijanaRS »

Sutra cu uraditi test
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Marijana sta je bilo,svi drzimo fige i nadamo se plusicu.
Odgovori