trihomonis vaginalis

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
esma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 13, 2006 12:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

trihomonis vaginalis

Post od esma »

Interesuje me kako se prenosi trihomonis vaginalis
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Prenosi se prvenstveno seksualnim odnosom ali ako se dobro sećam moguća je i zaraza preko npr. WC šolja, posteljine i slično. Čitala sam da je trihomonas moguće dobiti i u bazenu jer je otporan na hlor.
dikla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 8:34 pm

aaaaaaaaaa

Post od dikla »

Dodje mi da vrisnem. Naime, juce sam saznala da se u moju intimnu jelte supljinu nastanila trihomonas....uf u f uffff. Stvarno sam, jako sam besna.
Najvise iz tog razloga, sto, svakih 6 meseci odem kod ginekologa i sve je u redu i onda naidje on i pomislim kako je savrseno zdrav i odlucim da imamo odnose bez zastite, sto mi inace ne bi palo na um...i takoo...
Znate...jedino se plasim da je to infekcija koja se mora jaaaaako dugo leciti ...:(
Mene mi mile...Koristim Orvagil vaginalete i tablete. Otuzno mi je ....mislim...
i ne znam sta da mislim.
Nek mi napise neko ko je imao tu V grupu. Znaci, samo oni sa iskustvom. Zelim da znam ...kako je podneo, kako izlecio ...da li mu se povratilo.

Hvala Vam
nije mnogo al' je dosta :)
dikla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 8:34 pm

aaaaaaaaaa

Post od dikla »

Dodje mi da vrisnem. Naime, juce sam saznala da se u moju intimnu jelte supljinu nastanila trihomonas....uf u f uffff. Stvarno sam, jako sam besna.
Najvise iz tog razloga, sto, svakih 6 meseci odem kod ginekologa i sve je u redu i onda naidje on i pomislim kako je savrseno zdrav i odlucim da imamo odnose bez zastite, sto mi inace ne bi palo na um...i takoo...
Znate...jedino se plasim da je to infekcija koja se mora jaaaaako dugo leciti ...:(
Mene mi mile...Koristim Orvagil vaginalete i tablete. Otuzno mi je ....mislim...
i ne znam sta da mislim.
Nek mi napise neko ko je imao tu V grupu. Znaci, samo oni sa iskustvom. Zelim da znam ...kako je podneo, kako izlecio ...da li mu se povratilo.

Hvala Vam
nije mnogo al' je dosta :)
maja84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:53 am

Post od maja84 »

Trihomonas se lokalizuje na sluzokozi vagine, mada cesto prelazi i na grlic sto u velikoj meri otezava lecenje i omogucava pojavu recidiva. Infekcija se prenosi polnim odnosima a prenosenje je moguce predmetima i rubljem koje zena upotrebljava, da bi terapija bila uspesna neophodno je istovremeno lecenje ne samo bolesnice nego i partnera. Preparati su u vidu tableta za oralnu ili vaginalnu upotrebu.
maja84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:53 am

Post od maja84 »

Trihomonas se lokalizuje na sluzokozi vagine, mada cesto prelazi i na grlic sto u velikoj meri otezava lecenje i omogucava pojavu recidiva. Infekcija se prenosi polnim odnosima a prenosenje je moguce predmetima i rubljem koje zena upotrebljava, da bi terapija bila uspesna neophodno je istovremeno lecenje ne samo bolesnice nego i partnera. Preparati su u vidu tableta za oralnu ili vaginalnu upotrebu.
Odgovori