Trihomonas

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
pokusaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 19, 2005 12:56 pm

Trihomonas

Post od pokusaj »

da li moze da se dobije iskljucivo odnosom ili.......upotrebom bazena
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

uvijek postoji izgovor za sve...

Post od obgyn »

pa i za to kako se prenosi trihomonas.
Kada imam pacijentkinju koja dobije bilo koju seksualno prenosivu bolest, kao sto su sifilis, gonoreja, trihomonas, HIV...uvijek je prvo pitanje...od kuda to meni, kada sam ja samo sa jednim partnerom...onda tu istu recenicu da je to SEKSUALNO PRENOSIVA BOLEST... ponovite ponovo, a kada pacijentkinja pita i treci put, onda kazete...pa u malom broju slucajeva moze da se dobije preko wc solje, bazena, koristenja istog peskira...jer je ocigledno da se pacijentinja ne moze suociti sa cinjenicom da ima jednu od STDs.
Pravilo:
1.saznati izvor infekcije i od koga ste dobili infekciju
2.lijeciti oba partnera dovoljno dugo
3.psiholoske probleme u vezi ili emocionalno-seksualnom odnosu, nastale prijje ili novonastalom situacijom, rjesavajte poslije kada ste ZDRAVI.
Otidijite kod ginekologa, pregledajte se, uradite potrebne testove, saopstite o cemu se rati Vasem partneru i kada se izlijecite mozete da pricate koliko volja, sa smijehom ili gorcinom.
Pozdrav.
pokusaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 19, 2005 12:56 pm

Post od pokusaj »

hvala na odgovoru,ali ocigledno postoji mogucnost posto sam svaki put koristila kondom
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

kondom moze i da pukne...jos uvijek naglasavam da je to seksualno prenosiva bolest, da treba da se lijecite i vi i vas partner i svako ko je bio u seksualnom odnosu u poslednjih 60 dana...kao ginekolog ne vjerujem u bazen !
Odgovori