Vec 5 meseci radimo na tome da zatrudnimo i imamo odnose cesto, a narocito izmedju 14. i 18. dana ciklusa. Pre nekoliko meseci uradila sam Papa test, bio je druga grupa, a grupa sekreta je III b. Na ultra zvuku mi je utvrdjeno da nemam ciste, miome, da je grlic materice u redu. Radila sam test na hlamidiju, ureaplazmu i mikroplazmu (ne znam da li sam pravilno napisala) i nista od navedenog nije mi pronadjeno. Pila sam Yazz tablete godinu dana, do pre pola godine. Dva meseca nakon prestanka uzimanja ovih kontraceptivnih pilula mi se svaki mesec ciklus povecava za po jedan dan, od 28 dana ciklusa dosao je do duzine od 31 dan prosli mesec. Ali danas mi menstruacija kasni vec 6 dana, sto mi se nikad nije dogodilo, racunajuci da je ciklus 32 dana. Poslednjih 5 dana imam i povisenu temperaturu (od 37, 1 do 37, 4), mucninu, komesanje u stomaku, osetljive grudi. 33. dana ciklusa sam uradila kucni test za trudnocu i bio je negativan. 34. dana ciklusa, odmah sutra znaci, uradila sam beta hcg test iz krvi u laboratoriji i rezultat je < 0.100, a referentna vrednost je < 5. Da li je to normalna kolicina ako nisam trudna? Da li je moguce da sam ipak trudna, uprkos ovim rezultatima? Da li je moguce da sam zatrudnela u odnosima koje smo imali kasnije, nakon ocekivane ovulacije, npr. izmedju 20. i 31. dana ciklusa, pa da su zato rezultati testova negativni, jer jos nije proslo mozda 14 dana?
Da li mozete da mi preporucite nekog privatnog ginekologa u Beogradu, jer se pregled u domu zdravlja ceka po mesec dana od zakazivanja, a kada dodjem na pregled, doktorka nazalost uglavnom nema vremena za pitanja, razgovor, savet itd.?
Sta jos dalje mozemo da uradimo i kako da uticemo da bi doslo do oplodnje? Da li sekret III grupe sprecava oplodnju?
Da li je tacno da ako se mnogo zeli dete i cesto razmislja o tome, da to moze nekako da blokira oplodnju?
Inace, zivimo zdravo, hranimo se zdravo, ne pusimo, ne pijemo, ja imam 29 godina, moj muz 30.
Hvala Vam puuunooo unapred na odgovorima i izdvojenom vremenu!
Treba mi savet. Oplodnja, trudnoca....
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Treba mi savet. Oplodnja, trudnoca....
Ispostavilo se da mi je ciklus poremecen, prethodni trajao 37 dana, ovaj sad 39 dana! Da li to znaci da ovulacije nije ni bilo?
Jajnici NISU policisticni, videla sam na ultra zvuku.
LH je duplo veci od FSH na 3dc, odnos 12 prema 5.
Progesteron je samo 0,5.
T3 je 1,1... vrlo malo ispod ref.vrednosti.
Molim vas da mi neko pojasni ove rezultate!
Pliiizz

Jajnici NISU policisticni, videla sam na ultra zvuku.
LH je duplo veci od FSH na 3dc, odnos 12 prema 5.
Progesteron je samo 0,5.
T3 je 1,1... vrlo malo ispod ref.vrednosti.
Molim vas da mi neko pojasni ove rezultate!
Pliiizz