Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Spavao sam sa devojkom,krvi je bilo samo malo...ne da je bilo malo nego jedna kap mozda dve...kaze da ju je bolelp samo malo u pocetku(ja sam normalno bio happy sto nju nije bolelo puno ...i sto je to sve uredu)...e sad problem nastaje u tome zbog njenog osecaja da joj nisam probio devicnjak...to mi je rekla tek veceras...a prvi put smo spavalil pre 4 dana...Kaze mi ovako..."imam osecaj da dodjes do njega i onda me zaboli ali da ne mozes da ga probijes, ne znam kako"...ja sad ne znam sta da radim...sve mi je to tako cudno...zato sto je krvi bilo...i to...Da li postoji mogucnost da je devicnjak podignut ili za nju treba duzi(mada ne verujem,moj je sasvim ok...18)???Ja nisam osetio da sam joj ista probio???msm verovatno i muskarci mogu da osete kad devojkama pukne devicnjak???
A zasto se vi, jednostvano, ne opustite i ne uzivate u (sigurnom, naravno) seksu? Zasto uopste razmisljate o devicnjaku? Ako vam je lepo i ne boli je i uzivate u tome, zasto zaboga razmisljate da li je probijen, da li je visoko, da li treba duzi, zasto samo dve kapi...
Ljudi, seks je prelepa stvar, uzivajte! I naravno, koristite kondom.
Ako je vas seks normalan, i ako nikog nista ne boli, onda je sve ok. Ne znam zasto uopste pominjete himen ("devicnjak")?
I normalno je da to sve bude prilicno napeto u pocetku (posebno ako oboje nemate bas previse iskustva) ali vremenom to sve "legne" i pocne da stima kako treba. Za dobar seks je potrebno poverenje, ljubav, strpljenje... Samo polako, i cuvajte se. Trudnoca je jedan od najmanjih problema koji mozete da napravite.
Ja 1993 napisao:aaaa kako bre trudnoca najmanji problem???xaxaxaxaxa???to je najveci problem po mom misljenju koji mozemo da napravimo...
Ako ti je godina iz nickname-a godina rodjenja, mogu da zamislim zasto ovako reagujes. I da ti kazem da to nije greska, nisam pogresno napisala. Trudnoca (nezeljena) u tim godinama stvarno moze da bude veliki problem i sr..e, ali veruj mi, ako trudnocu stavis naspram polno prenosivih bolesti, od kojih su neke i smrtonosne, trudnoca je "mala beba"...
Sigurna sam da himen ima nekakvu funkciju, osim zagorcavanja zivota. No, ja je ne znam.
Himen sluzi da zastiti unutrasnjost od infekcija. Zato vecina mladih devojaka ima manje problema sa razno-raznim infekcijama (koje se ne prenose samo sexualnim putem).
Uglavnom se prilikom prvog puta himen cepa, ali u redjim slucajevima moze da bude dovoljno elastican pa da i posle odnosa ostane gde je bio. znam cak jednu zenu koja je sa celim himenom otisla da se porodi. Fantasticno ali istinito!
To sto tvoja devojka oseca bol prilikom odnosa, je u pocetku razumljivo i vremenom ce se izgubiti.
Trudnoca je naravno kada si mlad veliki problem i znam da je tesko shvatiti da ima i neceg goreg sto odatle moze proisteci od jedne male bebe. Sto neko gore rece, kakvih sve bolesti ima koje mogu sexualnim putem da se dobiju, podariti zivot jednom ljudskom bicu je mnogo bolja opcija.
Ako ste se vec upustili u sexualni zivot, trebalo bi da sednete (bar danas je to lako internet, google i sl) i malo se informisete sta kako funkcionise, kako dolazi do zaceca, kakve bolesti prete i sl.
Bolje je da znate sta sve postoji i kako sve funkcionise, nego da posle bude kasno.
eee...hvala vam puno... sad cu to da iscitam malo...i tako...a u ovome za bebu ili smrt se slazem sa vama...bolje da rodi nego da umre neko od nas dvoje...ali nije (trenutno) pozeljna ni beba...
Ja 1993 napisao:."imam osecaj da dodjes do njega i onda me zaboli ali da ne mozes da ga probijes, ne znam kako".
Prvo, to sto nju boli ne treba da je boli, dakle udaras vrhom penisa u grlic materice sto nije dobro, osim ako se njoj ne svidja da je boli, u sta sumnjam.
Grlic materice je zavrsetak vagine, dakle posle njega nema dalje, nema nikakvog probijanja.
Obratite paznju na predigru da bi bila dovoljno vlazna jer to izduzuje vaginu, a posto je vagina dugacka otprilike 13 cm kao sto vidis mere vam se ne podudaraju pa je to izduzivanje vise nego potrebno (predigra treba da traje otprilike 3 puta duze nego sto mislis da je potrebno) a ako joj i tada budes povredjivao grlic materice pocni da kontrolises dubinu penetracije tj. jednostavnije receno prestani da ga guras skroz do kraja. Bre deco zasto ne trazite da vam uvedu casove seksualnog obrazovanja u skolu, pa i vi se nesto pitate! Je li vam potrebnije gradjansko obrazovanje i veronauka ili ovo?
Ja 1993 napisao:."imam osecaj da dodjes do njega i onda me zaboli ali da ne mozes da ga probijes, ne znam kako".
Prvo, to sto nju boli ne treba da je boli, dakle udaras vrhom penisa u grlic materice sto nije dobro, osim ako se njoj ne svidja da je boli, u sta sumnjam.
Grlic materice je zavrsetak vagine, dakle posle njega nema dalje, nema nikakvog probijanja.
Obratite paznju na predigru da bi bila dovoljno vlazna jer to izduzuje vaginu, a posto je vagina dugacka otprilike 13 cm kao sto vidis mere vam se ne podudaraju pa je to izduzivanje vise nego potrebno (predigra treba da traje otprilike 3 puta duze nego sto mislis da je potrebno) a ako joj i tada budes povredjivao grlic materice pocni da kontrolises dubinu penetracije tj. jednostavnije receno prestani da ga guras skroz do kraja. Bre deco zasto ne trazite da vam uvedu casove seksualnog obrazovanja u skolu, pa i vi se nesto pitate! Je li vam potrebnije gradjansko obrazovanje i veronauka ili ovo?
a malo mi pojasni da li bi to nju trebalo da boli ili ne...???a sta bi moglo da se desi kad dodje do udaranja u grlic materice???