molim vas da mi protumacite sledeci TORCH nalaz:
igM igG
anti toxoplazma gondii antitijela Negativan Negativan
anti rubella virus antitijela Negativan Pozitivan
anti cytomegalovirus antitijela Negativan Nema reagensa
anti herpes simplex virus tip 1antitijela Granicna vrijedn. Pozitivan
anti herpes simplex virus tip 2antitijela Pozitivan Negativan
Hvala
TORCH
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Rezultat je slijedeci:
To je normalan TORCH screen, koji je pokazao da ste davno prebolovali Rubela infekciju i da ste nosilac Herpes 1 virusa, sa kojima mozete imati simptome oko usana sto se u nasem narodu zovu 'groznica'.
Ostalo je negativno i dobro je sto je tako.
Pozdrav.
ObGyn
igM igG
To je normalan TORCH screen, koji je pokazao da ste davno prebolovali Rubela infekciju i da ste nosilac Herpes 1 virusa, sa kojima mozete imati simptome oko usana sto se u nasem narodu zovu 'groznica'.
Ostalo je negativno i dobro je sto je tako.
Pozdrav.
ObGyn
igM igG
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Ja sam u osmoj nedelji trudnoce, za sad je (da kucnem u drvo) sve OK, ali mi je doktorka dala uput da uradim TORCH analizu posto sam imala missed abortus pre ove trudnoce (pre tacno godinu dana).
Zanima me gde se u Beogradu moze uraditi ova analiza, koliko kosta i da li i trudnice placaju?
Doktorka je napomenula da mozda rade negde kod medicinskog fakulteta...
Molim svakog ko zna da javi!
Zanima me gde se u Beogradu moze uraditi ova analiza, koliko kosta i da li i trudnice placaju?
Doktorka je napomenula da mozda rade negde kod medicinskog fakulteta...

Molim svakog ko zna da javi!

Molim za savet...
Moji rezultati su sledeci:
HSV1 i 2, i toksoplazma su negativni;
Rubella IgG 120 IU/ml IgM + ;
CMV IgG 200 IU/ml IgM + .
U napomeni pise da zbog granicnog + titra na CMV i rubellu, savetuju da se analiza ponovi za najmanje 2 nedelje...
Totalno sam u rebusu, mislila sam da sam bezbedna za rubeolu, jer sam vakcinisana 1989., i uradila sam ranije privatno IgG 93 IU/ml... Otkud sad ovaj IgM? Moja doc je na odmoru, druga nije htela da me primi, samo mi je dala uput da sutra ponovim (ova analiza je od pre 3 nedelje)... rezultat se ceka 2 nedelje, pa sam uradila danas i IgM privatno, to ce mi biti gotovo vec sutra... Ali meni vise nista nije jasno...
Moze li taj rezultat biti lazno pozitivan, npr. da neki drugi proteini iz krvi stupaju u istu reakciju, ili tako nesto? Molila bih da mi neko to malo razjasni, ja sam se izgubila...
HSV1 i 2, i toksoplazma su negativni;
Rubella IgG 120 IU/ml IgM + ;
CMV IgG 200 IU/ml IgM + .
U napomeni pise da zbog granicnog + titra na CMV i rubellu, savetuju da se analiza ponovi za najmanje 2 nedelje...
Totalno sam u rebusu, mislila sam da sam bezbedna za rubeolu, jer sam vakcinisana 1989., i uradila sam ranije privatno IgG 93 IU/ml... Otkud sad ovaj IgM? Moja doc je na odmoru, druga nije htela da me primi, samo mi je dala uput da sutra ponovim (ova analiza je od pre 3 nedelje)... rezultat se ceka 2 nedelje, pa sam uradila danas i IgM privatno, to ce mi biti gotovo vec sutra... Ali meni vise nista nije jasno...
Moze li taj rezultat biti lazno pozitivan, npr. da neki drugi proteini iz krvi stupaju u istu reakciju, ili tako nesto? Molila bih da mi neko to malo razjasni, ja sam se izgubila...
- admin
- doktor.rs tim
- Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
- Kontakt:
Diskusija na istu temu se nalazi i na http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=3100
Da, videla sam, i tu sam postavila pitanje, i nista...
Nego, od tada je proslo vremena, i evo sta mi je receno na Institutu za mikrobiologiju i imunologiju:
Ako sam vakcinisana za rubeolu ( a jesam, 1989.), na nju mogu da zaboravim, tj. nema sanse da zakacim infekciju. Za CMV su mi po hitnom postupku uradili IgM i IgG, i titar je isti kao u ranijem uzorku, sto znaci da se radi o nepreciznosti metode, znaci nije bilo skore infekcije.
Ovi rezultati su mi saopsteni telefonom, ovih dana cu ih dobiti u ruke... Ako bude nekih izmena, javicu...
Nadam se da ce ovo moje iskustvo pomoci nekoj buducoj trudnici...
Nego, od tada je proslo vremena, i evo sta mi je receno na Institutu za mikrobiologiju i imunologiju:
Ako sam vakcinisana za rubeolu ( a jesam, 1989.), na nju mogu da zaboravim, tj. nema sanse da zakacim infekciju. Za CMV su mi po hitnom postupku uradili IgM i IgG, i titar je isti kao u ranijem uzorku, sto znaci da se radi o nepreciznosti metode, znaci nije bilo skore infekcije.
Ovi rezultati su mi saopsteni telefonom, ovih dana cu ih dobiti u ruke... Ako bude nekih izmena, javicu...
Nadam se da ce ovo moje iskustvo pomoci nekoj buducoj trudnici...