........

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
cecili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 15, 2007 8:48 pm

........

Post od cecili »

Ja sam se danas prijavila na forum.Sad sam u 26. nedelji trudnoce, i hvata me panika od porodjaja.Da li cu izdrzati sve te bolove? Da li ce beba biti dobro? itd.... Nego, da li moze kontrakcija na porodjaju da se uporedi sa bilo kojim drugim bolom, ili je taj bol najjaci na svetu? :o :roll:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Ne znam koliki je bol jer se nisam poradjala ali znam da mozes da se porodis epiduralnom. Cula sam nekad negde da ima dosta zena koje se plase porodjaja u tolikoj meri da nema sanse da se poropode prirodnim putem, pa moraju epiduralnom ili cak carskim rezom. Sad, dal je to slucaj kod tebe, ne znam ali mozda je najbolje da popricas sa ginekologom i da te on posavetuje sta da radis. Pozz
happymary
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 11:46 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od happymary »

Pozdrav!Ne pišem ti iz ličnog iskustva,ali po onome što sam slušala od svojih drugarica,rodjaka itd. nema trudnice koja sebe nije mučila tim istim pitanjima koja ti sebi postavljaš.Svi tvoji strahovi su razumljivi i nisi jedina!Mislim da bi trebala da probaš da misliš pozitivnije!Naravno da će biti sve u redu:Misli na divnu bebu koju ćeš uskoro držati u naručju,nemoj sebe da mučiš!Razmisli da možda odeš u savetovalište za trudnice,videćeš da i druge žene prolaze kroz to.Ja ti želim puno sreće i da uživaš u svojoj bebi! :P
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Prirodno je da se plasis bola kada se to toliko dramatizuje na televiziji i kada se o tome prica naveliko. Ali - zar mislis da bi bilo prirodno da te boli vise nego sto mozes da izdrzis? Strah povecava osetljivost na bol, a za to nema potrebe. Mi smo prva generacije kojoj je epidural opcija, da je to neizdrziva bol zar bi zene radjale vise od jednog deteta i - najvaznije - zar bi priroda to tako uredila?? Zato ne brini, slusaj svoje telo, ono ce ti sve reci, i sve dok je porodjaj prirodan, i bol ce biti izdrzljiv. Uzivaj u pokretima bebe, u divnom iscekivanju, mnoge od nas bi dosta dale da smo sada u tvojoj kozi! Sve najbolje i uzivaj!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

:D i ja se nisam poradjala jos uvek, ali imala sam priliku da gledam porodjaj, i to je neopisiv trenutak (2,3,4...) :D , takav nalet emocija, ma nesto nestvarno lepo! Zato iako te bude (malo) bolelo, zaboravices cim ugledas bebu (to sve mame kazu) :wink:
cecili
Novi član
Novi član

Post od cecili »

Hvala vam na ohrabrenju!!! I kad bolje razmislim, stvarno je istina da TV preuvelicava porodjaj. Svo ono dranje je verovatno deo scenarija, a kokoskice kao ja pomisle da je to stvarno. A sto se tice epiduralne anestezije, dok sam lezala u bolnici(zbog odrzavanja trudnoce) cula sam iskustvo dve porodilje koje su zavrsile na carskom rezu jer zbog epidurala nisu imale osecaj napona i umalo nisu ugusile bebu. A ja cu probati prirodno da se porodim. Valjda nisam bas tolika slinavica...... :P

A juce sam isla na 4D ultra zvuk i videla sam cak i to da beba lici na mog muza. I sad sam sigurna da je DECAK!!!Yupiiiii.....
Ima li neko predlog za neko lepo musko ime?????? :D
vesna7
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:42 am

Post od vesna7 »

A sto se tice epiduralne anestezije, dok sam lezala u bolnici(zbog odrzavanja trudnoce) cula sam iskustvo dve porodilje koje su zavrsile na carskom rezu jer zbog epidurala nisu imale osecaj napona i umalo nisu ugusile bebu
haj
u kojoj je bolnici to bilo?

malo mi to nije jasno, zato sto se epidural po pravilu iskljuci kad dodju naponi...a i tu je ctg koji oprati kad idu naponi tako da ako i ne oseca vide se tj vide ih babica i dr...
cecili
Novi član
Novi član

Post od cecili »

Znam da je to bilo pre 2 godine kod ove jedne sto je lezala samnom.Ona je iz okoline Beograda, ali nisam pitala u kojoj se bolnici poradjala.To mi je tad bilo na kraj pameti, jer me je dovoljno istraumirala svojom pricom. kazala je da je kontrakcije nisu bolele, ali nije znala kako treba da se napne.Vesna7, mislis da tako nesto nije moguce? Ne vidim razlog zasto bi preuvelicavala ili izmisljala pricu, pogotovo sto sam ja i tad bila u panici od porodjaja i htela sam na epidural..... :-?
ammy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 9:10 pm

Post od ammy »

Poradala sam se, bolilo je ali se moze izdrzati! Nakon izvesnog vremena sve se zaboravi i zelis drugo :lol: ....
U iscekivanju...
cecili
Novi član
Novi član

Post od cecili »

Da li je neka od vas isla ili ide na psiho-fizicke vezbe za trudnice i gde? Razmisljam da krenem i ja i ako sam 27. nedelja trudnoce.
dora75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 2:03 pm

Post od dora75 »

Evo ja imam licno iskustvo 2x i zavisno od toga kako podnosis bol tako ces i kontrakcije svi bolovi prodju i zaborave se kada izadje bebironce.
Sto se psiho fizickih vezbi ja nisam isla ali moja sestra je bila i kaze da joj je to mnogo pomoglo pa idi u dom zdravlja pa pitaj.
nemoj ici na epidural jer to je kratak bol i moje misljenje je da to nije takoooo strasno prezivele su tolike zene (a tek nase babe koje nisu to imale :lol: ) salim se naravno.
ne zelim da ti sugerisem odluci sama. :)
zelim ti sve najbolje i ime za malisu moj predlog imena je Vukadin :P
Vesna.m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 29, 2007 12:33 am

Post od Vesna.m »

vesna7 napisao:
A sto se tice epiduralne anestezije, dok sam lezala u bolnici(zbog odrzavanja trudnoce) cula sam iskustvo dve porodilje koje su zavrsile na carskom rezu jer zbog epidurala nisu imale osecaj napona i umalo nisu ugusile bebu
haj
u kojoj je bolnici to bilo?

malo mi to nije jasno, zato sto se epidural po pravilu iskljuci kad dodju naponi...a i tu je ctg koji oprati kad idu naponi tako da ako i ne oseca vide se tj vide ih babica i dr...

Porodila sam sepre 3 meseca u na Zvezdari i rodila devojcicu. Samnom je u sobi bila zena kojoj su dali epidural, a kasnije su uradili carski rez jer nije mogla da se porodi prirodnim putem. Takodje sam cula od drugarice koja se porodila pre dve god. da ima bolove u predelu kicme gde je primila anesteziju. Toliko o epiduralu.
Sto se tice bola prisutan je, ali se brzo zaboravi. Inace mozes i da probas porodjaj u kadi, cula sam da je super.

Srecno
Djuu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 12, 2007 8:52 pm
Kontakt:

Post od Djuu »

Cao. Ajde i ja da se ubacim. :lol:
Porodjaj mi je bio strasno tezak, bol je strasan.Sve je trajalo nekih 12 sati, jedva cekas kraj. :-?
Mada sve je individualno, neko ima srece neko ne.
Prvo sto sam pomislila bilo je- laze onaj ko kaze da se ovo zaboravlja. I ne zaboravlja se ali samo pomisli sta dobijas na kraju. :wink: Vredi se pomuciti.
Najvaznije - samo bez panike.
Odgovori