Tipizacija HPV-za dr

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Zorana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 5:21 pm

Tipizacija HPV-za dr

Post od Zorana »

Pitanje za doktorku:da li treba da vrsimo tipizaciju virusa mi koji smo imali kondilome nekada?
Citala sam da su neki tipovi jako opasni dok drugi izazivaju samo benigne promene.Da li onda treba da utvrdimo koji tip virusa je onda izazvao nase kondilome?I da li iko zna u BGD gde se to radi?HVALA
Livija86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 1:16 am

Post od Livija86 »

Ja za par dana idem na tipizaciju hpv_a, radi se u privatnoj ordinaciji "Filia"
Bulevar Krlaja Aleksandra 93 ili 95 nisam sigurna za broj, svejedno nije tesko naci je. A sam test kosta dosta, oko 5000 din, ali kad je zdravlje u pitanju, sta da se radi :lol:
Pozdrav!
Zorana
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zorana »

Hvala na odgovoru.
A sto ides?Jel ti preporucio neki dr ili si sama odlucila?
Livija86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 1:16 am

Post od Livija86 »

Isla sam na skidajne kondiloma,imala sam ih spolja i na grlicu materice.Ovi spolja su mi skinuti a ovi iznutra nisu, posto sam imala neku upalu, pa su cak posumnjali na maligne promene.Posto verovatno znas da hpv u vecini slucajeva uzrokuje rak grlica materice(zavisi koji tip) dr mi je predlozila da uradim tipizaciju, pa ce ako je u pitanju tip 16 ili 18 (mozda gresim za brojke) uraditi biopsiju da bi bili sigurni. Neznam odakle si, ja sam iz Panceva, Kod nas su uslovi u DZ ocajni, u toj ordinaciji sam ostavila dosta para ali bar znam zasto i verovatno cu se jos naplacati, ali posto imam samo 20 godina i ozbiljan problem, ne postoji cena koju ne bi platila da sve dovedem u red ukoliko je moguce.Nazalost kod nas vazi pravilo da te samo privatnici gledaju kao pacijenta sa problemom, dok u DZ.. ma o tome ne vredi pricati.
Pozdrav!
Zorana
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zorana »

Bilo kakav odgovor please.
Zorana
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zorana »

..
Gandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Gandra »

Zorana,moja sestra je radila analizu na HPV i tipizaciju ako je potrebno.Radjeno je na VMA jer su oni jedini mogli to da urade.Prvo te pregleda njihov ginekolog pa on odluci da li ima potrebe da se radi ili ne.U svakom slucaju ako ti smatras da treba da uradis zbog sebe,uradi da bi bila mirna.Inace HPV virusa ima oko 70-setak ali samo nekoliko od njih su onkogeni,sto znaci da oni jednog svojim prisustvom jednog dana mogu da izazovu maligne promene na cerviksu a ne moraju.o je tada kostalo oko 100 evra, ne znam da li se radi u privatnim labaratorijama ali kazu da je na VMA najbolja oprema.Cudi me da na velikim klinikama nemju opremu za tu analizu?!
Zorana
Aktivan član
Aktivan član

Post od Zorana »

Hvala ti puno na odgovoru.Ja sam imala kodilome pre dve godine, posle laserskog uklanjaja mi se nisu vracali.Radila sam kod privatnika, nista mi nije rekao da li treba da radim tipizaciju.Posle citanja na forumu o svemu tome sam se zabrinula pa me interesovalo doktorsko misljenje o tome.Hvala jos jednom.
Odgovori