Testovi pre zaceca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Testovi pre zaceca

Post od Majmunche »

Interesuje me sta bi mi preporucili, muzu i meni, pre nego sto krenemo da radimo na trudnoci. Koje su sve analize koje bi trebalo uraditi pre toga? Jer citam dosta postova da se tek posle pobacaja nesto otkrije, ili se u toku trudnoce ispostavi da je neko imao neki virus, itd.

Evo sta sam do sada skupila:
Test na HPV
HIV
Trihomonu
Candidu
Mikoplazmu
Ureaplazmu
Analize urina
Papa test za mene

Treba li jos nesto?

Interesuje me ne sta je uobicajeno na kontrolama nego bas zaista svi testovi koji bi mogli biti uradjeni, neka sistemska analiza, bez obzira da li ima nekih klinickih indikacija (jer lakse je spreciti nego leciti).

Nalazim se u USA, tako da mi nije problem da obavim sve ove analize za muza i sebe i privatno ako osiguranje nece da pokrije.

Hvala puno unapred!
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Zar bas niko? Ili je ova lista iscrpna ili se ovakvo testiranje ne praktikuje???

Molim vas, predloge, iskustva, sta ste pozeleli da ste uradili...
oskarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 04, 2007 10:14 pm

Post od oskarka »

Draga,

najbolje bi bilo da malo prosetas po forumu kroz opciju "trazi". Tema je isuvise velika da bi te neko u par recenica uputio u dalje korake. Olaksice radi ukucaj kao kljucne reci npr. "folikulometrija", "insemenacija", "sterilitet", "HSG", "laparaskopija"... tu ces naci dosta vrlo opsirnih postova koje mogu da te upute u dalje analize.

Pozdrav,

Oskarka
Alabama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Alabama »

Pitajte samu kliniku pri kojoj ste, oni obichno daju iscrpne informacije. Koliko sam ja razumela, vi josh niste pochela da radite na bebi, samo zelite da proverite svoje zdravlje?
Mozete i da prochachkate po googlu, vecina americhkih ob-gyn klinika ima ofe informacije na svojim sajtovima.
Svako dobro!
Alabama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Alabama »

Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Hvala na odgovorima, da hteli smo cisto radi provere jer su ovde malo sturi sa tim informacijama o prevenciji.
bgd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 21, 2006 3:19 pm

Post od bgd »

Bilo bi veoma korisno svima nama ,kada bi neko od ginekologa mogao da odgovori na ovo pitanje.

I mene isto to zanima - sta bi cenjeni ginekolozi sa ovog foruma preporucili onima koji tek treba da zatrudne ... sta bi bilo dobro uraditi,koje analize treba da prethode jednoj planiranoj trudnoci ?

Ja sam npr.isla kod moga ginekologa pre prve trudnoce sa namerom da se unapred ispitam na sve sto treba.Ginekolog mi je uradila Papanikolau,kolposkopiju i vaginalni sekret.Onda sam zatrudnela,imala spontani,i sada opet pokusavam,.... ali bih volela da znam da li bi bilo dobro jos nesto analizirati pre nego sto krene nova trudnoca ?
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Da, npr, meni ima smisla raditi testove za mikoplazmu i ureaplazmu... ali bih zaista volela jos odgovora.
bgd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jun 21, 2006 3:19 pm

Post od bgd »

Da li i partner treba da izvrsi neke analize pre nego sto zena zatrudni,kako bi trudnoca bila na zdravim osnovama?

Nadam se da ce se javiti neko od doktora.Bilo bi divno da dobijemo odgovore na ova pitanja.A mislim i da su to pitanja od opsteg znacaja koja mogu koristiti svima koji posete ovaj forum i imaju zelju da zapocnu trudnocu na zdravim osnovama.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

znam da pre ivf savetuju i analizu na toksoplazmu.
ja sam je radila 2x, prvi rezultat je bio apsurdan (da imam i staru i novu infekciju, ELISA test), pa smo ponovili na veterini (doktorka sa infektologije nam je savetovala da radimo na veterini) gde rade i titraj i ako imate staru infekciju mogu orjentaciono da vam kazu pre koliko ste se zarazili i da li ima opasnosti za plod/zacece.
Odgovori