Imam jako puno problema sa aknama, i u poslednje vreme moj problem je postao akutan! Od kako su krenuli topli dani, meni se po celu pojavljuje milion bubuljica i ne samo estetski, predstavlja mi veliki problem.
Inace sam zdrava, imam 38 godina, imam troje dece, ne pijem nikakve lekove, hranim se zdravo, pijem puno vode... Imam jedan aktivan i normalan zivot.
Da li bi pomoglo da uradim nekakvu analizu hormona, i da sa tim odem kod ginekologa da mi prepise nekakve hormonske pilule?
Napominjem da sam jedno vreme koristila Diane35, i da mi je u tom periodu stanje tena bilo malo bolje, ali da mi Diane nisu odgovarale iz drugog razloga, pa sam prestala da ih koristim.
Imate li nekakvo pametno resenje? Danas mi je prvi dan ciklusa, koji dan je dobro da se rade te hormonske analize?
Hvala svima.
Testiranje hormona
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Testiranje hormona
Uraditi:isidora napisao:Imam jako puno problema sa aknama, i u poslednje vreme moj problem je postao akutan! Od kako su krenuli topli dani, meni se po celu pojavljuje milion bubuljica i ne samo estetski, predstavlja mi veliki problem.
Inace sam zdrava, imam 38 godina, imam troje dece, ne pijem nikakve lekove, hranim se zdravo, pijem puno vode... Imam jedan aktivan i normalan zivot.
Da li bi pomoglo da uradim nekakvu analizu hormona, i da sa tim odem kod ginekologa da mi prepise nekakve hormonske pilule?
Napominjem da sam jedno vreme koristila Diane35, i da mi je u tom periodu stanje tena bilo malo bolje, ali da mi Diane nisu odgovarale iz drugog razloga, pa sam prestala da ih koristim.
Imate li nekakvo pametno resenje? Danas mi je prvi dan ciklusa, koji dan je dobro da se rade te hormonske analize?
Hvala svima.
3 dana ciklusa FSH, LH, SHBG, prolaktin, testosteron, androstenedion, DHEAS, TSH
21 dana ciklusa - pogesteron
POzzz
Moj gin misli da to nema blage veze sa hormonima i upucuje me na dermatologa.
Ja cu ipak poslusati ovaj savet, pa da vidim sta ce da ispadne.
Hvala.
Hvala.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
I dermatolog dobro dođe... ali on može lokalnim tretmanom samo da Vam reši posledice... ali ne i uzrok (uglavnom). Zbog toga moramo da isključimo hormonski poremećaj kao razlog Vašeg problema...isidora napisao:Moj gin misli da to nema blage veze sa hormonima i upucuje me na dermatologa.
Hvala.

Hvala. Tako i meni zvuci logicnije.
Imam jedno pitanje. Naime, pokusavam vec dug niz godina da ostanem u drugom stanju. Najverovatnije cemo raditi vantelesnu od septembra.
Razgovarala sam sa poznanicom koja mi je objasnila da ima visestruko povisen neki hormon nervoze i da su joj lekari rekli da zbog toga ne moze da ostane u drugom stanju.
Da li neko zna koji je to hormon u pitanju? Da li moze da bude kortizol? Kada je najbolje, u kom periodu ciklusa da se ispita, 2-3 dan ili bilo kada?
Unapred hvala na odgovoru.
pozdrav
Razgovarala sam sa poznanicom koja mi je objasnila da ima visestruko povisen neki hormon nervoze i da su joj lekari rekli da zbog toga ne moze da ostane u drugom stanju.
Da li neko zna koji je to hormon u pitanju? Da li moze da bude kortizol? Kada je najbolje, u kom periodu ciklusa da se ispita, 2-3 dan ili bilo kada?
Unapred hvala na odgovoru.
pozdrav