test na trudnocu

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
Noa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 11:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

test na trudnocu

Post od Noa »

Molim vas, ako neko zna, a verujem da skoro svi znate osim mene, koji je test na trudnocu najpouzdaniji?

Ja sam se testirala na babyrapid i negativno je, no meni kasni vec 2 nedelje... isla sam i kod doktorke i ona kaze da ce sve biti ok, posto nije nista ni napipala, niti je test pozitivan, niti se ista vidi na ultrazvuku... no ipak... 2 nedelje, koliko mi kasni, nije malo...

Molim vas, recite mi kakva su vasa iskustva sa testovima i sta vi mislite o mom trenutnom stanju...

Veliko HVALA unapred!
Starla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 6:30 pm

Post od Starla »

baby rapid sam koristila vise puta i do sada je uvek bio u pravu.svi koji su ga koristili kazu da je pouzdan , ne znam nikoga kome je pokazao lazni rezultat.
mozes da ponovis test za nekih 7 dana ,da budes 100 % sigurna.
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Uradi HCG u nekoj laboratoriji,to ti je jedino pouzdano,da se ne nerviras uzaludno.
Korisnikov avatar
Noa
Stalni član
Stalni  član

Post od Noa »

Hvala vam puno na odgovorima...

pokusacu sa laboratorijom pa cemo videti... nadam se da ce biti negativno kao i test...

P.s. Da li neko zna, u slucaju da nisam u drugom staju, sta bi onda moglo da bude?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Da li zena koja doji i jos nema menstruaciju moze da koristi test za utvrdjivanje trudnoce?
Korisnikov avatar
Noa
Stalni član
Stalni  član

Post od Noa »

Ja iskreno ne vidim nikakav razlog zasto ne bi mogla...

Imas u bilo kojoj apoteci test Babyrapid za koji svi kazu da je nejpouzdaniji, on reaguje na veoma niske kolicine HCG-a u mokraci (radis ga kod kuce i veoma je jednostavan :D ).

Ako ne zelis to, onda mozes da odes do najblize laboratorije i uradis pravi test na HCG. Tu nema greske... Na osnovu uzorka krvi se tacno vidi koliko imas HCG-a i odma znas...

Aj srecno :wink:
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Ok. Mislila sam mozda da sa obzirom da jos nema menstruacije mozda ima malo "haosa" sa hormonima pa da to ne oteza dobijanje rezultata
Korisnikov avatar
Noa
Stalni član
Stalni  član

Post od Noa »

:-? pa u tom slucaju ti je mozda ipak bolje da radis test krvi na HCG a ne babyrapid...

ono je ipak sigurnije a i nisam cula da daje lazne rezultate...

uostalom, zasto ne odes i ne pitas....
Korisnikov avatar
Noa
Stalni član
Stalni  član

Post od Noa »

NISAM U DRUGOM STANJU !! !! :D :D

iako mi kasni vec 22 dana (vise od 3 nedelje) , danas sam bila na ultrazvuku i nije trudnoca vec STRES!

Ljubim vas sve koji ste hteli da mi pomognete !!!

CMOK :wink:
Asker
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 9:20 pm

Post od Asker »

Molim vas da mi kazete da li je pozeljno da se test koristi nekoliko dana pre ocekivane menstruacije ili je tada moguce dobiti lazne rezultate, odnosno, da li se u tom periodu prirodno povecava kolicina hormona hCG sto moze dovesti do laznih podataka? Molim i za strucan odgovor
Korisnikov avatar
Noa
Stalni član
Stalni  član

Post od Noa »

Bitan je vremenski period koji je protekao izmedju odnosa i dana kada radis test (a ne u odnosu na dan kada treba da dobijes)!

Koji god test da radis (kucni ili laboratorijski) ukoliko je pozitivan 99,99% je tacan, odnosno, jedino u slucaju nekih drugih poremecaja, odnosno koriscenja nekih preparata koji povecavaju dozu hCG-a, je moguce da test pokaze pozitivno, a da se zapravo ne radi o trudnoci.

Ukoliko je negativan, onda je moguce da se ipak radi o trudnoci. No, ukoliko postujes proceduru i radis test nakon proteka dovoljno vremena (sto ti pise na uputstvu), ne bi trebalo da daje lazne rezultate.

Npr. Babyrapid je najjednostavniji i najpouzdaniji test (ja sam ga radila vise puta i nikada mi nije bio pogresan odgovor). No, on se moze raditi, da bi dao pouzdane dijagnoze, tek nakon 10 dana od dana odnosa! Sve pre toga, nije sigurno!

Npr2. Laboratorijski test na trudnocu (test na hCG) je pouzdan vec nakon 5 dana od dana odnosa.

U svakom slucaju, ginekolog i ultrazvuk su uvek dobrodosli!

Srecno!
eni.np
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 07, 2007 5:24 pm

Post od eni.np »

Dea! Prilikom ranijih trudnoca sam koristila baby rapid i davao mi je tacne rezultate ali bi uvek jedna linija bila znatno svetlija. Nazalost, obe trudnoce su se zavrsavale spontanim pobacajem. Sada sam opet trudna i koristila sam test DEMA, Obe linije jako crvene. Potrazi ga u apotekama ako vec ne zelis da radis Beta hcg koji je svakako najpouzdaniji.
Odgovori