Molim vas, ako neko zna, a verujem da skoro svi znate osim mene, koji je test na trudnocu najpouzdaniji?
Ja sam se testirala na babyrapid i negativno je, no meni kasni vec 2 nedelje... isla sam i kod doktorke i ona kaze da ce sve biti ok, posto nije nista ni napipala, niti je test pozitivan, niti se ista vidi na ultrazvuku... no ipak... 2 nedelje, koliko mi kasni, nije malo...
Molim vas, recite mi kakva su vasa iskustva sa testovima i sta vi mislite o mom trenutnom stanju...
Veliko HVALA unapred!
test na trudnocu
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
- Noa
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 11:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja iskreno ne vidim nikakav razlog zasto ne bi mogla...
Imas u bilo kojoj apoteci test Babyrapid za koji svi kazu da je nejpouzdaniji, on reaguje na veoma niske kolicine HCG-a u mokraci (radis ga kod kuce i veoma je jednostavan
).
Ako ne zelis to, onda mozes da odes do najblize laboratorije i uradis pravi test na HCG. Tu nema greske... Na osnovu uzorka krvi se tacno vidi koliko imas HCG-a i odma znas...
Aj srecno
Imas u bilo kojoj apoteci test Babyrapid za koji svi kazu da je nejpouzdaniji, on reaguje na veoma niske kolicine HCG-a u mokraci (radis ga kod kuce i veoma je jednostavan

Ako ne zelis to, onda mozes da odes do najblize laboratorije i uradis pravi test na HCG. Tu nema greske... Na osnovu uzorka krvi se tacno vidi koliko imas HCG-a i odma znas...
Aj srecno

- Noa
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 11:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Bitan je vremenski period koji je protekao izmedju odnosa i dana kada radis test (a ne u odnosu na dan kada treba da dobijes)!
Koji god test da radis (kucni ili laboratorijski) ukoliko je pozitivan 99,99% je tacan, odnosno, jedino u slucaju nekih drugih poremecaja, odnosno koriscenja nekih preparata koji povecavaju dozu hCG-a, je moguce da test pokaze pozitivno, a da se zapravo ne radi o trudnoci.
Ukoliko je negativan, onda je moguce da se ipak radi o trudnoci. No, ukoliko postujes proceduru i radis test nakon proteka dovoljno vremena (sto ti pise na uputstvu), ne bi trebalo da daje lazne rezultate.
Npr. Babyrapid je najjednostavniji i najpouzdaniji test (ja sam ga radila vise puta i nikada mi nije bio pogresan odgovor). No, on se moze raditi, da bi dao pouzdane dijagnoze, tek nakon 10 dana od dana odnosa! Sve pre toga, nije sigurno!
Npr2. Laboratorijski test na trudnocu (test na hCG) je pouzdan vec nakon 5 dana od dana odnosa.
U svakom slucaju, ginekolog i ultrazvuk su uvek dobrodosli!
Srecno!
Koji god test da radis (kucni ili laboratorijski) ukoliko je pozitivan 99,99% je tacan, odnosno, jedino u slucaju nekih drugih poremecaja, odnosno koriscenja nekih preparata koji povecavaju dozu hCG-a, je moguce da test pokaze pozitivno, a da se zapravo ne radi o trudnoci.
Ukoliko je negativan, onda je moguce da se ipak radi o trudnoci. No, ukoliko postujes proceduru i radis test nakon proteka dovoljno vremena (sto ti pise na uputstvu), ne bi trebalo da daje lazne rezultate.
Npr. Babyrapid je najjednostavniji i najpouzdaniji test (ja sam ga radila vise puta i nikada mi nije bio pogresan odgovor). No, on se moze raditi, da bi dao pouzdane dijagnoze, tek nakon 10 dana od dana odnosa! Sve pre toga, nije sigurno!
Npr2. Laboratorijski test na trudnocu (test na hCG) je pouzdan vec nakon 5 dana od dana odnosa.
U svakom slucaju, ginekolog i ultrazvuk su uvek dobrodosli!
Srecno!
Dea! Prilikom ranijih trudnoca sam koristila baby rapid i davao mi je tacne rezultate ali bi uvek jedna linija bila znatno svetlija. Nazalost, obe trudnoce su se zavrsavale spontanim pobacajem. Sada sam opet trudna i koristila sam test DEMA, Obe linije jako crvene. Potrazi ga u apotekama ako vec ne zelis da radis Beta hcg koji je svakako najpouzdaniji.