Test za trudnocu - Hormoni

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
xxx_devil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 31, 2009 8:58 pm

Test za trudnocu - Hormoni

Post od xxx_devil »

Cao

Zanima me da li je moguce da poremecaj hormona utice na rezultat pozitivne/negativne trudnoce? Da li je nesto takvo moguce?

Konkretno:
Radila sam sama test iz apoteke, bio je pozitivan, nakon toga u bolnici opet test mokrace bio je pozitivan i na kraju 2 dana kasnije kod ginekologa negativan. Razlog je kao poremecaj hormona, ali to mi malo cudno. Znaci zanima me da li poremecaj hormona moze da utice na rezultat testa za trudnocu?

Kako se moze definitivno tj. 100% znati da li je test pozitivan ili negativan, i koji test je najbolji? Nakon koliko meseci se moze reci definitivno da li je neko trudan ili ne? I kada se to najranije moze utvrditi?

Pozdrav za sve
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

a zasto ne uradite Beta HCG test iz krvi? vise puta je pominjano da je mnogo pouzdaniji od testa na mokracu.
Korisnikov avatar
rikikiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 21, 2008 2:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rikikiki »

Postoji mogućnost da se radi o biokemijskoj trudnoći ... na dan-dva prije očekivane menstruacije može biti pozitavan test, a ubrzo nakon toga uslijedi menstruacija, tj. plod se nije zadržao. To je dosta česta pojava.
U svakom slučaju, najbolje je napraviti BetaHCG test iz krvi i rezultat bude za koji sat.
- ja '75. visoki FSH-27,8
- mm '68. AT-OAT
- 2 stimulirana - 0 j.s.
- 2 klomifenska - 2 ET - beta=0
- 8 prirodnih - 1 ET = beta 20
- 2 femarska - 1.=ET 2 blast.; 2. nema ET
Odgovori