Test i UZ
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Test i UZ
Bila sam na Uz abdomena zbog potencijalnog problema vezanog za zuc pri chemu mi je lekar "otkrio" trudnocu...ostali nalazi su OK. Medjutim nakon toga odem da uradim test za trudnocu koji je bio negativan. Sve to se odigralo par dana pre ocekivane menstruacije. S obzirom da menstruacija vec kasni a ja u medjuvremenu testove nisam radila, zanima me kad da opet uradim ili da odem kod ginekologa? Unapred hvala.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 10:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Test i UZ
Koliko je prošlo vremena od tog uz-a?
Mada bi bilo najbolje da odmah odete kod ginekologa.
Mada bi bilo najbolje da odmah odete kod ginekologa.
Nedelju dana. Pre dva meseca sam bila na redovan pregled (ginekoloshki) pri cemu je uradjen i papa i uz. Nalazi su bili u redu. Menstruacije su mi redovne josh od prvog porodjaja - 28 , 29 dan. Moguca je i trudnoca ali sam ja do sad bila 100% sigurna u testove...
xaxaaa...tako da se pitam da li je moguce da oni pogrese?? 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Test moze da bude negativan iako postoji trudnoca ako se uradi prerano. Posto sam nedavno radila, znam da recimo ako se uradi 4 dana pre ocekivane menstruacije daje 50% tacan rezultat. Sto se kasnije radi to je rezultat pouzdaniji. Ako menstruacija vec kasni, otisla bih u svakom slucaju kod lekara.
Ok...hvala na savetima! 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Meni je test bio pozitivan već 26. d.c., 2 dana pre očekivane menstruacije.
Čitala sam da je moguće da test ne pokaže ukoliko se radi pre očekivane menstruacije što zavisi od toga kada je bila ovulacija.
Ja sam imala iskustvo da je doktor video trudnoću na UZ a da mi je test bio negativan, to je bilo 35. dc i ja sam za dva dana dobila.
Sada bi test morao da ti pokaže, ili ako hoćeš da budeš 100% sigurna uradi betu iz krvi.
Ali je meni test uvek pokazivao tačno, kad je bio negativan nisam ni bila trudna.
Dakle ja bih ovako: test pa ako je negativan čekala bih jedno nedelju dana da dobijem pa onda UZ.
Ako je pozitivan i onda bih sačekala bar do 6 nedelje trudnoće kada bi trebalo da se registruje srčana radnja pa bih onda išla na UZ.
Eto....
Sretno...
Čitala sam da je moguće da test ne pokaže ukoliko se radi pre očekivane menstruacije što zavisi od toga kada je bila ovulacija.
Ja sam imala iskustvo da je doktor video trudnoću na UZ a da mi je test bio negativan, to je bilo 35. dc i ja sam za dva dana dobila.
Sada bi test morao da ti pokaže, ili ako hoćeš da budeš 100% sigurna uradi betu iz krvi.
Ali je meni test uvek pokazivao tačno, kad je bio negativan nisam ni bila trudna.
Dakle ja bih ovako: test pa ako je negativan čekala bih jedno nedelju dana da dobijem pa onda UZ.
Ako je pozitivan i onda bih sačekala bar do 6 nedelje trudnoće kada bi trebalo da se registruje srčana radnja pa bih onda išla na UZ.
Eto....
Sretno...