Cula sam da je prilicno odvratno, da se nesto guta ... Iskustva?

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
ma nisam uopste u panici. dr mi je prepisao 50mg glukoze, test posle 1 sat. radi se u lab, i odmah se zna, odnosno brzo su rezultati. nisam ni pomislila da se oko toga nerviram, jer mislim da je sve ok.tamaraft napisao:Pa ako je test opterecenja na GLUKOZU naravno da se guta neshto, i to GLUKOZA.
Pisali smo o testu mnogo puta.
Lekari ce na osnovu Vasih prepozicija i stanja odrediti dozu glukoze koju cete uzimati, ok0 100g, a za trudnice manja kolichina isto tako ce lekari odrediti koliko puta cete je uzimati, a zatim ce se kontrolisati nivo secera u krvi nakon 30 min, 60 min 2 sata i vishe ako za to bude potrebe.
Nema potrebe za panikom, nerviranjem i strahom mozete samo da ugrozite cirkulaciju u svom organizmu, ovaj tst smartajte samo nechim shto morate da odradite, obavite to i kuci ste za koji dan i onda do kraja trudnoce samo malo povedete rachuna o ishrani, manej ugljenih hidrata i shecera, vishe technosti i povrca...
Isidora, ja sam to radila u Frontu, u sedmom mesecu trudnoce.Jeste malo neprijatno, vade ti iz prsta vise puta krv, i pijes glukozu koju kupi u apoteci.Svakih sat vremena ti vade krv, nekoliko puta.Nemoj samo da pogresis kao ja, nemoj da sedis u cekaonici do vadjenja krvi drugi put.Ja sam tako uradila i pozlilo mi je, umivali su me, prskali, jos ja pametnica obukla dzemper.Posle svakog vadjenja, izadji malo napolje, i onda se vrati.NEMOJ SE UDALJAVTI OD BOLNICE ZA SVAKI SLUCAJ I OPUSTI SE.isidora napisao:Treba da radim ovaj test, zato sto mi je beba prilicno krupna, pa dr savetuje za svaki slucaj.
Cula sam da je prilicno odvratno, da se nesto guta ... Iskustva?
Ovako, obavila sam to jutros. Samo su mi izvadili "nultu" krv (pre pijenja glukoznog rastvora) iz vene, pa posle sat vremena jos jednom, opet iz vene. To je sve. Nema vise puta. Jednom pre, i jednom posle sat vremena. Rezultati veceras.dolce-vita napisao: Isidora, ja sam to radila u Frontu, u sedmom mesecu trudnoce.Jeste malo neprijatno, vade ti iz prsta vise puta krv, i pijes glukozu koju kupi u apoteci.Svakih sat vremena ti vade krv, nekoliko puta.Nemoj samo da pogresis kao ja, nemoj da sedis u cekaonici do vadjenja krvi drugi put.Ja sam tako uradila i pozlilo mi je, umivali su me, prskali, jos ja pametnica obukla dzemper.Posle svakog vadjenja, izadji malo napolje, i onda se vrati.NEMOJ SE UDALJAVTI OD BOLNICE ZA SVAKI SLUCAJ I OPUSTI SE.