U 33-oj nedelji sam trudnoce. Na poslednjem pregledu doktorka mi je rekla da primim Tdap vakcinu protiv velikog kaslja, jer moze da bude pogubno za novorodjence ukoliko to ne uradim. Takodje, vakcinu bi morali da prime svi koji ce doci u dodir sa bebom ( moj suprug, moja mama...).
Krenula sam da se raspitujem i od par doktora iz Beograda dobila savet da to ne uradim. Moje prijateljice ovde ( napominjem da se radi o Americi) nisu primile. Na forumima citam da mnoge zene jesu primile i da vakcina nije stetna.
Da napomenem da sam vakcinu tetanusa (Td) primila pre godinu dana.
Zahvalna na svakom savetu koji dobijem!
Tdap vakcina u trudnoci
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Re: Tdap vakcina u trudnoci
Хе, хе, вакцина није штетна. Добар виц. Па да поред живе ништа друго нема, довољно је штетна.
Амери воле да експериментишу на странцима, а још ако зна да си одавде, па још из Србије, угасила си.
Амери воле да експериментишу на странцима, а још ако зна да си одавде, па још из Србије, угасила си.
Pa zato se i raspitujem, jer je ovo vec drugi put mojoj doktorki da me ne pita da li hocu, nego samo kaze imamo mi vakcinu ovde, mozes odmah da je primis! Hvala Bogu, pa joj uvek kazem da zelim prvo da se raspitam.
Nisam ugasila, jer je moj izbor da li cu je primiti, ne moze niko da me natera:)
Nisam ugasila, jer je moj izbor da li cu je primiti, ne moze niko da me natera:)
Nema razloga da se žuri. Možete primiti vakcinu i nakon porođaja.
Aca se razume u sve, zato o svemu zna toliko dobro. Nemojte lupatim aman! Vakcine imaju svoju svrhu, kod malog procenta ljudi nastaju problemi ali je taj mali procenat zanemarljiv u odnosu na sveukupnu dobit. Zašto ste se vi ikada vakcinisali u životu???aa_aca napisao:Хе, хе, вакцина није штетна. Добар виц. Па да поред живе ништа друго нема, довољно је штетна.
Најновије анализе показују да је енорман пораст аутизма код деце управо последица разних отрова који се налазе у вакцинама које се деци немилице дају.
Zdravo svima,
Ja se secam sa fakulteta, da su nas ucili kako je vakcina protiv Polio virusa dovela do pojave decije paralize, te sam s toga skepticna o vakcinama, bilo kakve vrste.
Vec vise puta tokom trudnoce su me u US nudkali vakcinama protiv gripe/prehlade, sto sam svaki put kategoricki odbila. Inace imam jak imuni sistem i ne sjecam se kad sam imala grip u svom zivotu.
A o teorijama zavere ne razmisljam, pogotovo to: da daju strancima, jer i tako je sve slobodan izbor, cak i vise nego u Srbiji.
Sada me je malo zbunila tema o Tdap vakcini, ali nekako uvijek sam vise protiv nego ZA, ali bih stvarno molila nekog od strucnjaka da da svoje misljenje o tome!
Unapred hvala!
Buduca mama...
Ja se secam sa fakulteta, da su nas ucili kako je vakcina protiv Polio virusa dovela do pojave decije paralize, te sam s toga skepticna o vakcinama, bilo kakve vrste.
Vec vise puta tokom trudnoce su me u US nudkali vakcinama protiv gripe/prehlade, sto sam svaki put kategoricki odbila. Inace imam jak imuni sistem i ne sjecam se kad sam imala grip u svom zivotu.
A o teorijama zavere ne razmisljam, pogotovo to: da daju strancima, jer i tako je sve slobodan izbor, cak i vise nego u Srbiji.
Sada me je malo zbunila tema o Tdap vakcini, ali nekako uvijek sam vise protiv nego ZA, ali bih stvarno molila nekog od strucnjaka da da svoje misljenje o tome!
Unapred hvala!
Buduca mama...