Tantum rosa?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Tantum rosa?
U 5. nedjelji trudnoće sam, i pojavljuje mi se ponekad bjelicast sekret, pa mi je dr predlozio da uzmem „tantum rosa” (šta god to bilo ili znacilo) i da ispiram unutrasnjost rastvorom sode bikarbone, jer je rizicno da uzimam vaginalete. Da li to može da naskodi plodu ili da izazove neke probleme? Hvala unaprijed!
IVANA
Tantum rosa su granule koje se rastvaraju sa vodom za vaginalno ispiranje. Na kutiji sam procitala(posto je imam) da 1 kesica sadrzi 9,44 g granulata za pripremu rastvora za vaginalno ispiranje sa 500 g benzidamin hidrohlorida. Sta je to, pojma nemam, ali mislim da je bezazlenije od antibiotika. Uostalom, doktor ti ne bi dao bilo sta sto bi moglo da remeti tvoju trudnocu. Ako te to plasi, mozes da probas sa kamilicom. Mada sa druge strane, ne znam zasto te brine pojacan sekret jer je to u trudnoci normalno. Ali nije ni na odmet da uradis bris, ako na nesto sumnjas.
...Nisam bila bas od neke pomoci, ali ipak je na tebi da odlucis. Svako dobro i pozdrav!
...Nisam bila bas od neke pomoci, ali ipak je na tebi da odlucis. Svako dobro i pozdrav!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Tantum rosa
Mislim da je tvoj lekar mislio na irigator za vaginalno ispiranje, tj. to je pumpica, tacnije boca sa uzanom cevcicom na vrhu koja se ugura u vaginu, a predhodno se u bocicu sipa rastvor sode bikarbone.
Ja sam to koristila
Ja sam to koristila