Tantum rosa?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
IVANAPG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 08, 2005 4:50 pm

Tantum rosa?

Post od IVANAPG »

U 5. nedjelji trudnoće sam, i pojavljuje mi se ponekad bjelicast sekret, pa mi je dr predlozio da uzmem „tantum rosa” (šta god to bilo ili znacilo) i da ispiram unutrasnjost rastvorom sode bikarbone, jer je rizicno da uzimam vaginalete. Da li to može da naskodi plodu ili da izazove neke probleme? Hvala unaprijed!
IVANA
Alexandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2004 1:57 pm

Post od Alexandra »

Tantum rosa su granule koje se rastvaraju sa vodom za vaginalno ispiranje. Na kutiji sam procitala(posto je imam) da 1 kesica sadrzi 9,44 g granulata za pripremu rastvora za vaginalno ispiranje sa 500 g benzidamin hidrohlorida. Sta je to, pojma nemam, ali mislim da je bezazlenije od antibiotika. Uostalom, doktor ti ne bi dao bilo sta sto bi moglo da remeti tvoju trudnocu. Ako te to plasi, mozes da probas sa kamilicom. Mada sa druge strane, ne znam zasto te brine pojacan sekret jer je to u trudnoci normalno. Ali nije ni na odmet da uradis bris, ako na nesto sumnjas.
...Nisam bila bas od neke pomoci, ali ipak je na tebi da odlucis. Svako dobro i pozdrav!
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Meni je moja lekarka rekla da ću i Tantum rosu i Makmiror vaginalete moći da korisitm i u trudnoći. Podložna sam upalama (za koje nikako da utvrdimo uzrok), pa su mi i rastvor za ispiranje i vaginalete relativno često potrebne.
Ja se i dalje uzdam u njenu stručnost.
dzejdi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:36 pm

Tantum rosa

Post od dzejdi »

Mislim da je tvoj lekar mislio na irigator za vaginalno ispiranje, tj. to je pumpica, tacnije boca sa uzanom cevcicom na vrhu koja se ugura u vaginu, a predhodno se u bocicu sipa rastvor sode bikarbone.
Ja sam to koristila
Odgovori