Tanak endometrijum i hiperbarična komora

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bebimins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 12, 2006 9:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Tanak endometrijum i hiperbarična komora

Post od bebimins »

U procesu smo ulaska u ICSI (najavljeno za april). Poslednji ultrazvučni pregled (a i neki prethodni) pokazuje tanak endometrijum, ovog puta konkretno 4mm 9-og dana ciklusa, što se pokazalo kao nedovoljno. Doktorka mi je preporučila odlazak u hiperbaričnu komoru mesec dana pre samog postupka, radi poboljšanja prokrvljenosti materice. Takođe, želim da spomenem da mi je uterus hipoplastičan (2,5x3,5 cm).

Da li iko ima sličnih iskustava po pitanju korišćenja hiperbarične komore?

Suprugu je 40, meni 35 godina. Ovo nam je prvi pokušaj vantelesne. Nikada nisam ostajala u drugom stanju. Suprug ima oligospermiju (10 miliona, 60% pokretnih).
Kod mene postoji mikroadenom na hipofizi od 3,5mm ( na terapiji sam bromokriptinom godinu i po), za sada povišen androstendion i, blago, testosteron. Jajnici - policistični.

I, da pitam još jednom, znate li nešto više o korišćenju hiperbarične komore u slučaju steriliteta (da li bi to, možda, pomoglo i mom suprugu?) i da li to zaista može da utiče na endometrijum u pozitivnom smislu?

Puno hvala!
Beba Vojnović
maslacak
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od maslacak »

I ja sam negde procitala da to moze pomoci u lecenju zenskog steriliteta,jer ubacivanje kiseonika pod pritiskom pomaze da se on dopremi do malih krvnih sudova tipa kapilara,valjda tako nekako,ali mislim da je to poprilicno skupo.Zasto prvo ne probas neki drugi nacin,neki medikament sa estradiolom ili nesto slicno?Vidim da si napisala da je endometrijum 9 dan 4mm,a kakav je 12 ili 14 dan?Mozda se popravlja?Mislim da bi trebala prvo pokusati sa nekim jeftinijim metodama,pa onda ako nista ne ide sa hiperbaricnom komorom.
sve najbolje :wink:
Odgovori