Tamponi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
gabrijelans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 20, 2007 10:35 am

Tamponi

Post od gabrijelans »

dobar dan svima.
zelela bi da vas pitam koja su vam iskustva sa tamponima (npr.ob)?
neko mi je rekao da su ok a neki da i nisu jer zadrzavaju krv umesto da otekne itd..
ja ih cesto kombinujem sa uloscima .....nekada mi prijaju nekada ne....u principu nikada nisam imala neko lose iskustvo.
u napred hvala na odgovoru :)
KK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 4:31 pm

Post od KK »

Ja koristim OB, i nemam primedbi. S obzirom da se bavim plesom u slobodno vreme, ne znam kako bih to izvela bez tampona. :lol:
123456
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 7:15 pm

Post od 123456 »

ja ih lično koristim SAMO KADA MORAM...

moja dr, ginekolog je veliki protivnik dnevnih uložaka, i tamnpona, jer kaže da se zatvara nešto što treba da ,,diše,,

uslovi života diktiraju upotrebu takvih stvari ali, što se mene tiče, pamuk i ulošci slovenački koji imaju pamučni sloj od gore...

ima i naturela...

devojka koju znam zaboravila je da izvadi tampon 2 dana,verovali ili ne desilo se...

završila je u bolnici
gabrijelans
Novi član
Novi član

Post od gabrijelans »

hvala na odgovoru :D
sklona sam sekretu pa sam se pitala da li i tampon moze da dovede do tog stanja.
nikako da pitam svog gin.a redovno sam na pregledu....zaboravna :)
cula sam price da nose iskljucivo tampon godinama i to samo tampon i sve im je ok do ....groznih pica....valjda sve zavisi od organizma.
maja2102
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 30, 2007 5:12 pm

Post od maja2102 »

po meni su OB 100% najbolji... mada meni kada nosim tampon traje duze nego obichno.... al ipak u odnosu na uloshke koji smetaju itd.... su stvarno nezamenljivi... 8)
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Merylin »

OB koristim godinama u kombinaciji sa uloscima.Prezadovoljna sam osobito od kada su na trziste izbacili nove OB koji se mnogo lakse umetnu.E,sada,da li su zdravi ili ne,ne znam.Po nekima nisu zdravi ni ulosci koje kupujemo,izuzev Cik-Cak vate,a kamoli tamponi koji su zapravo strano telo u organizmu.Po drugima,zdraviji su od uloska jer izvlace sve sto ne bi trebalo da ostane u organizmu,a ostane kada se koriste ulosci.
gabrijelans
Novi član
Novi član

Post od gabrijelans »

kao i svaka osoba :) uzecu odgovore koji mi najvise "prijaju" a to je da su tamponi dobri (sto bi se reklo "sto je babi milo to se babi snilo") :wink:
hvala vam na odgovorima
gabrijelans
Novi član
Novi član

IZVINJENJE

Post od gabrijelans »

tek sam sada primetila da sam imala gresku u kucanju u drugom odgovoru (nemam obicaj da procitam poruku) :-?
napisala "groznih pica" koooooja greska (ginekoloski forum) :-?
molim vas IZVINITE....treba "groznih prica" :(
hvala na razumevanju :oops: :oops: :oops:
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Marija M. »

Ja sam ranije koristila tampone i uopste mi nisu prijali,stalno sam imala nekakvo peckanje,a moji lekari su protiv tampona,kao sto je neko gore napomenuo ,,zatvaraju ono sto treba dise,, inace ulozak mi uopste ne smeta cak ni kada vezbam intezivne treninge sportskog aerobika.Pozdrav :wink:
Odgovori