Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ljuca napisao:Imam 21 godinu ,student sam. Kao kontracepciju u proteklih godinu dana koristila sam Logest. Nedavno sam se obratila lekaru zbog problema sa kičmom i urađen mi je MR pregled. Tom prilikom uočena je velika količina slobodne tečnosti u Douglasu i upućena sam na ultrazvuk kod ginekologa. Molim vas da mi objasnite šta uopšte znači taj nalaz. Može li biti posledica uzimanja pilula? Redovno idem na preglede kod ginekologa i na poslednjem,pre par nedelja sve je bilo ok. Ultrazvuk mi je zakazan za 10.4. Mnogo bi mi značilo da ranije čujem vaše mišljenje. Hvala!
iskreno, ne vidim neku vezu izmedju pilula i tvoga problema... mislim da se ovo cak nigde ne navodi kao "nus pojava" uzimanja Logesta..
U svakom slucaju ja nisam dr, a on ce ti najbolje znati reci
Zelim ti da sve prodje ok,i da brzo ozdravis!
ccc napisao:Mozes li mi reci kako si pila tablete mislim na dan prestanka menstruaicije ili kad ti pocne menstruacija...
kada prvi put u zivotu pocnes da ih pijes, prvog dana menstruacije popijesh prvu pilulu (ima ih 21 u pakovanju). Pijesh ih lepo 21 dan. Onda prestanesh, tj. pravish pauzu od 7 dana. U tih sedam dana treba da dobijesh. Jedino je bitno da napravish pauzu od sedam dana. I sada ako malo racunash, vidish i sam da mozhe da se desi da npr.
poslednja pilula. kroz 2 dana dobijesh. Ostaje ti josh 5 dana pauze. Ako su menstruacije duzzhe mozhe da se desi da pauza istekne kada ti prestane i menstruacija. Ukoliko su kracji, mozhe da se desi da i nekoliko dana nakon menstruacije josh nije proshlo onih sedam dana. Prodje sedam dana, osmi dan. Pochinjesh sa novom kutijom
lepo je jako shto se jedan mushkarac interesuje toliko za ceo taj proces i po meni je to jako pohvalno jer je to najvishe shto mogu da urade
Nisam do sada pila te tablete i nemam iskustva.Zelim samo jedno da ti kazem,prosto zavidim tvojoj devojci sto ima takvog decka.U danasnje vreme to je prosto nemoguce da neko postoji kao sto si ti.Pa momke uopste ne zanima nista u vezi devojaka i njihovih licnih zenskih problema.Kad je u pitanju sex,samo misle kako da sebe zadovolje.Pozdrav i jedan veliki poljubac
Ljuca napisao:Imam 21 godinu ,student sam. Kao kontracepciju u proteklih godinu dana koristila sam Logest. Nedavno sam se obratila lekaru zbog problema sa kičmom i urađen mi je MR pregled. Tom prilikom uočena je velika količina slobodne tečnosti u Douglasu i upućena sam na ultrazvuk kod ginekologa. Molim vas da mi objasnite šta uopšte znači taj nalaz. Može li biti posledica uzimanja pilula? Redovno idem na preglede kod ginekologa i na poslednjem,pre par nedelja sve je bilo ok. Ultrazvuk mi je zakazan za 10.4. Mnogo bi mi značilo da ranije čujem vaše mišljenje. Hvala!
tecnost u duglasu moze biti posljedica raznih CISTI ili UPALA.
ja jos nisam nikada cula da to ima veze sa pilulama, ma da one opet imaju sve moguce nuspojave...