Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Imam 35 godina,jedan AB sa19god.,prvi porodjaj sa22god,drugi porodjaj-blizanci sa 29god.Tri godine uzimam Legravan tablete,dva puta sam pauzirala po 3 meseca.U januaru sam pobrkala sa uzimanjem,pa sam jedan dan preskocila ali sam nadoknadila uzevsi tabletu i ujutru i uvece.To mi se desilo dva puta tog meseca i nikad ni ranije ni kasnije.Redovno sam dobila menstruaciju.Iduci mesec sam redovno uzimala,ali sam u medjuvremenu malo krvarila,ali opet imala redovno menstruaciju.Bila kod ginekologa:pregled,PAPA-test-sve u redu.Reko je da je verovatno greska bila u toj seriji tableta pa sam zato krvarila malo za vreme dok sam ih jos pila.Nastavila sam da uzimam tablete ali se plasim da ne budem ipak u drugom stanju.Dali je to moguce?Celo vreme imam osecaj da sam trudna,iako sam od tada imala jos jednom menstruaciju ali je slabija i samo 3 dana umesto 5.
To niko ne moze da ti kaze osim ginekologa posle pregleda. U principu, nebi smelo da bude gresaka u pilulama za kontracepc. ali, ukoliko se propusti neka, zastita vise nije 100%.
Mislila sam dali je moguce da ako sam u drugom stanju,a i dalje pijem legravan da ipak dobijem menstruaciju?
I dali je moguce da ginekolog pri obicnom pregledu ne primeti trudnocu(mislim bez ultra zvuka i krvne slike,samo pregled)?
Evo danas sam bila kod gin.,jer mi je stigao rezultat papa testa i u redu je.Doktor mi je rekao da ako sam vec tri puta od brkanja tableta imala menstr.ne moze biti problema.Sad mi je preporucio da pauziram 3 meseca pa da nastavim sa legravanom.Ali je napomenuo da on licno ne podrzava da se tablete za kontracepciju uzimaju posle 35 godina.U svakom slucaju videcemo dali ce mi sad ciklusi biti uredni i bez tableta.
Zar je poceo da se proizvodi ponovo Legravan?
Ja sam ga pre godinu dana pila i onda je nestao sa trzista i od tada pijem Mikroginon, mada imaju potpuno ista svojstva. Gde ga nabavljas?
Zasto pauziras sa uzimanjem?
Ja legravan pijem vec 3 godine,ne znam da se nije proizvodio.Po preporuci ginekologa treba pauzirati posle godinu dana uzimanja barem 3 meseca,pa nastaviti ponovo,ako je sve u redu.
Linda M napisao:Ja legravan pijem vec 3 godine,ne znam da se nije proizvodio.Po preporuci ginekologa treba pauzirati posle godinu dana uzimanja barem 3 meseca,pa nastaviti ponovo,ako je sve u redu.
Ja nase ginekologe stvarno ne razumem! Jedan ti kaze pauziraj sa pilulama, drugi ti kaze to su bapske price, veci je sok za organizam pauzirati pa ponovo se navikavati na njih. Jedan ti kaze imas kondilome, drugi ti kaze to su papilomi, samo polovinu ginekologa kod nas pogresno uce da su kondilomi. I tako dalje