Koliko su zdrave ??? Koliko puta godisnje smeju da se uzimaju???Ima li posledica???
sve to me interesuje ...jer sam prve godine imala tri ne zasticena odnosa i sva tri puta sam popila te tablete ...naravno nije bilo razloga ...tako je on tvrdio...ali psiha je cudo.... U roku od 8 meseci sam popila 3 puta.... cula sam da mogu izazvati sterilnost... da li je to tacno i koliko nakon toga se zna ...ako je tacno. Od tada su prosle 2 godine ... doktorka mi je rekla na poslednjem pregledu da imam normalan folikul na desnom jajniku ...a levi mi je policistican ali nije strasno... da li ima razloga za brigu (znam ...."rano sam se setila da to pitam")ali tada nisam znala za posledice ...saveti drugarica ... od tada se savetujem samo sa lekarom ...pa me sada interesuje i vase misljenje. Hvala
takodje me interesuje koliko su zdrave tablete za odlaganje menstruacije ? Moja doktrorka mi je rekla da je radije za to nego za pilule ... a treba mi jer idem na ekskurziju... Imam 21 godinu ...Hvala unapred
tablete za dan posle
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: ...
idi na sajt 21dan.com. tamo ginekolozi odgovaraju na pitanja, mozda ti pomognu da se odlucis. postoje pilule koje imaju jako nisku dozu hormona tzv. mikropilule npr. logest, koje bi ti mozda odgovarale.jshc napisao:ok hvala
druga stvar, procitala sam da si imala policistican jajnik. ako je u pitanju PCOS, mozda bi trebalo da budes na piluli, da zastitis svoje reproduktivno zdravlje. znam da ima doktora koji su decidno protiv pilula, ali ja smatram da su takvi ljudi zatucani. vidi da se informises o tome, jer kada dodje do poremecaja tipa PCOS, pilula moze da donese vise koristi nego stete. ja npr. imam endometriozu, i zahvaljujuci piluli, jedna cista je nestala, a druga se smanjila. nisam srecna sto moram da pijem hormone, ali ako ih ne bi pila, morala bih na operaciju, i moguce je da nikad ne bih mogla da imam decu. dakle, nisu pilule najstrašnija stvar na svetu, i MNOGO su zdravije od postinora, koji je hormonska bomba. dakle, bolje da sprecis niskodoznom pilulom, nego posle da se upropastavas visokim dozama hormona.