Zdravo svima,
Ja sam u 36. nedelji trudnoce. Na tokolizi jos par dana dok ne udjem u 37. Imam 34 godine, prva trudnoca, prekida trudnoce nije bilo.
Pocela sam trudnocu sa 60, a sad imam 71kg, radila sam OGTT - uredan.
Poslednjih tri - cetiri nedelje mi oticu ruke i noge. Ali ono sto mi je cudno i malo me i brine je to sto me poslednjih nedelju dana dosta svrbe dlanovi i podlaktice, a prsti na rukama me bole, posebno kad nesto treba da uhvatim ili kad ih stegnem u pesnicu.
Takodje, svrbe me i stopala kao i donji deo listova.
Juce sam dobila rezultate analize krvi i jedino sto je malo van referentnih vrednosti je sledece:
Proteini 62 (ref.vred. 64-83)
TIBC 77 (ref.vred. 27-74)
Leukociti 10.7 (ref.vred 4.8-10)
Neutrofili 70.4 (ref.vred 45-70)
Da li neko ima ideju sta bi to moglo da bude? Bas je neprijatno.
svrbe me ruke i noge
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Jeste li vadii gvozdje?
Znachi svrab koze moze se javiti ako postoji nedostatk gvozdja, fluora, vitamina B6, vitamina D, vitamima K, vitamina B12. Nishta strashno ss obzirom da ste pred kraj trudnoce, tada gvozdje zna da se smanji, ali bice sve ok, ne treba da brinete, pogotovo ako ste to napomenuli svom ginekologu i ako on niej posumnjao na neshto posebno, znachi da je to samo jedan os simptoma koji su vam se javili u trudnoci.
Peshkirche u hladnu vodi u kad se javi svrab stavite ga na mesta gde svrbi, prija i smanjuje svrab.
Znachi svrab koze moze se javiti ako postoji nedostatk gvozdja, fluora, vitamina B6, vitamina D, vitamima K, vitamina B12. Nishta strashno ss obzirom da ste pred kraj trudnoce, tada gvozdje zna da se smanji, ali bice sve ok, ne treba da brinete, pogotovo ako ste to napomenuli svom ginekologu i ako on niej posumnjao na neshto posebno, znachi da je to samo jedan os simptoma koji su vam se javili u trudnoci.
Peshkirche u hladnu vodi u kad se javi svrab stavite ga na mesta gde svrbi, prija i smanjuje svrab.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.