svrab - Sta bi moglo da bude?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
PrettyGirl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 4:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

svrab - Sta bi moglo da bude?

Post od PrettyGirl »

Desilo mi se pre godinu i po dana da sam osecala veliki svrab oko vaginalnog otvora. Taj svrab je trajao nekoliko dana do prvog sledeceg seksualnog odnosa i onda je nestao. Osecaj tokom odnosa je bio cudan kao neko grebanje ili sl, ne mogu bas tacno da opisem, ali definitivno je bilo neuobicajeno. Posto bi ti simptomi nestali, ja nisam odlazila kod ginekologa, ali se ista stvar ponovila jos dva puta u recimo sledecih godinu dana. Ja imam 24 godine i tada nisam imala naviku da odlazim na redovne preglede dok mi se sada u skorije vreme nisu pojavili drugi problemi, ali me interesuje sta je to tada moglo da bude.
Hvala puno
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

I ja sam imala taj problem, kod ginekologa sam isla redovno, uvek je bila VI grupa u pitanju(naravno, ne znaci da je isto i kod tebe) i uvek sam dobijala vaginalete. Posle odredjenog vremena simptomi bi se ponovo vratili. I tako ja svaki put druge vaginalete. ALi ne pomaze, svrab i peckanje svakih nekoliko meseci. Citajuci simptome raznih bolesti shvatila sam da je u pitanju kandida. Uradila sam vaginalni bris ali kandida nije bila, imala sam je u normalnoj kolicini. I sad treba u cetvrtak da odem kod ginekologa da vidim sta cu. JEr dosta mi je vise da trpam raznorazne vaginalete koje mi samo zalece problem. Sve u svemu, moj savet ti je da odes kod ginekologa, nek ti prvo uradi grupu sekreta. Ako je VI ne daj joj da te leci vaginaletama. Da se ne bi vrtela u krug ko neki :wink: TRazi da uradis vaginalni bris, test na mikoplazmu, hlamidiju, ureaplazmu, trihomonas... To verovatno i meni sleduje, jer mi je doktorka nesto o tome napomenula.Ovo ti kazem, jer ako budes ignorisala problem ili se budes godinama "lecila" vaginaletama, mozes da kao i ja dobijes ranicu na grlicu materice. A to onda opet zahteva upotrebu nekih sedamnaestih vaginaleta. Sve u svemu, ne plasim te ali ti kazem da se pobrines za svoje zdravlje dok je vreme, nije to nista strasno, samo treba misliti na vreme. Pozz :wink:
sandra 1980
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 27, 2007 10:38 pm

Draga moja

Post od sandra 1980 »

Kada si mi tako ljiepa ti budi i tako pametna pa ti nase savjete uzmi za rezervu a otidji do svog ginekologa.Mozda nije nista strasno ali mozda je nesto sto treba duze lijeciti.Pa sto da se zamajavas i gubis vrijeme kada mozes biti i lijepa i pametna a i hrabra pa odes kod gise.Moja rodjaka je imala svrab zbog Kandide,ja zbog Kondiloma, moja snaha zbog upale itd....Mogli bi oni strucniji da nabrajaju do sutra pa gdje bi bio kraj.Nego ti budi i lijepa i pametna i hrabra pa nakon posjete ginekologu i zdrava pa nam se javni sa porukom.Veliki pozdrav.
PrettyGirl
Novi član
Novi član

Post od PrettyGirl »

Joj, bojim se da sam se vec usosila sa tim neodlaskom kod ginekologa, jer sam sad zbog ciste na jajniku zavrsila u bolnici i silom prilika:) bila na pregledu gde su mi pronasli i upalu grlica. Zakazala sam kolposkopiju, ali se sad bas plasim da sam previse cekala, jer po tome sto pricate sigurno je povezano sa tim ovo sto mi je izazvalo upalu. Neka bude za nauk svima koji su neodgovorni kao sto sam ja bila. Hvala puno na odgovorima...
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Sta je tu je, nemoj sad da se nerviras, sacekaj da vidis sta ce biti kod doce. Mozda na kraju bude sve u redu. I ne zaboravi da javis :wink:
Ackana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 05, 2007 1:44 pm

Post od Ackana »

I ja imam slican problem. Naime, zadnjih pola godine imam simptome slicne Candidi ( svrab, peckanje, bol pri odnosu, nelagodnost..) medjutim BEZ POJACANOG SEKRETA ! Bila sam kod ginekologa, radila bris, utvrdjena je druga grupa, ali sam ipak koristila Cansen vaginalete, na preporuku lekara, ali simptomi nikako da se povuku tj. oni se privremeno povuku dok imam menstrualno krvarenje i tako bude otprilike do ovulacije i onda ponovo krenu problemi. Da li neko zna sta bi to moglo da bude ?
PrettyGirl
Novi član
Novi član

Post od PrettyGirl »

Evo, bila sam kod doktora i dobila danas rezultate. Svi su testovi normalni, a doktor misli da je taj svrab sto se pojavljivao bila neka sitna infekcija sa kojom se organizam sam izborio. Inace, ta doktorka sto me je pregledala pri otpustanju iz bolnice je videla da mi je grlic malo crven i to proglasila za cervicitis tj. upalu grlica sto UOPSTE nije bilo tacno. Samo sam se preplasila bez veze, a ispostavilo se da imam tu cuvenu ranicu, verovatno zbog mojih poremecenih hormona sto je sledece sto treba da uradim tj. nivoe nekih hormona. Eto, ispalo je ok na kraju... Od sada redovno kod cika doce...:) Hvala puno svima na odgovorima... Pozz

P.S. Ja sam takodje kada se to desavalo imala normalan sekret. Koliko sam ja razumela taj epitel koji prekrije grlic(tj. ranica) je prilicno osetljiv i podlozan infekcijama. Ja sam shvatila doktora da on misli da je to sa tim bilo povezano.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Eto vidis :D
Gordy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm

Post od Gordy »

:D
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
nena.e
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 19, 2013 1:07 pm

Re: svrab - Sta bi moglo da bude?

Post od nena.e »

drage moje, i ja imam slican problem. imam odnos sa deckom skoro godinu,to mi je prvi partner,imam 22 godine. nisam ranije imala ovakav problem,pa sam malo uplasena. osjecam svrab i imam potrebu da mokrim,samo po kap,sto me strasno nervira. da nije upala kakva? ako neko moze da mi pomogne.... hvala unaprijed!
Odgovori