Svrab i peckanje
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Svrab i peckanje
Vec 10-tak dana osecam dole povremeno svrab i ponekad i blago peckanje. Sekret je bio jedno vreme obimniji (ali se to poklopilo sa ovulacijom) a sada je normalan (rekla bih cak da ga ima premalo), bez neprijatnog mirisa ili slicno. Pomalo je cini mi se lepljiv sto daje taj osecaj suvoce, ali nista drasticno. U pocetku sam mislila da su gljivice ali nema one "siraste" mase koja je za njih karakteristicna. Jutros sam ipak preventivno namazala spolja kremu, ali me je peklo. Mislim da je sluzokoza iritirana (sad samo pitanje cime?)
Naizgled je sve ok, ali ja i dalje imam tu neprijatnost.
Trenutno mi je malo komplikovano da odem kod ginekologa, a ovako mozgajuci ne pada mi nista pametno na pamet. Razmisljam se da stavim vaginalete Vagiflor, mozda pomogne.
Jel imao neko slican problem?
Naizgled je sve ok, ali ja i dalje imam tu neprijatnost.
Trenutno mi je malo komplikovano da odem kod ginekologa, a ovako mozgajuci ne pada mi nista pametno na pamet. Razmisljam se da stavim vaginalete Vagiflor, mozda pomogne.
Jel imao neko slican problem?
Ajd da da probam nesto iz licnog iskustva:
Svrab, peckanje i suvoca mogu da se pojave zbog sapuna, dnevnih ulozaka (narocito mirisljavih, meni je zeleni Discreet uzas bio) ili sintetickog vesa.
I ja mislim da nisu gljivice, ali prvo se priseti da li si koristila nesto od ovog sto sam navela, mozda je neki od ovih banalnih razloga, pa da se ne nerviras bez veze.
Svrab, peckanje i suvoca mogu da se pojave zbog sapuna, dnevnih ulozaka (narocito mirisljavih, meni je zeleni Discreet uzas bio) ili sintetickog vesa.
I ja mislim da nisu gljivice, ali prvo se priseti da li si koristila nesto od ovog sto sam navela, mozda je neki od ovih banalnih razloga, pa da se ne nerviras bez veze.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Pa koristim uvek istu Intim kupku, to verovatno nije. No dok sam bila se cerom u bolnici koristila sam dnevne uloske (koje generalno ne koristim, nego mi tamo bilo lakse), a sad sto se vesa tice kod mene ima i pamucnog i sintetickog. Probacu da i ja stavim te vaginalete koje samo vracaju floru u normalu, a dok se ne vratimo prelazim na pamuk.....Hvala vam u svakom slucaju!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 18, 2009 6:16 pm
imam neki, da kazem slican problem... vec neko vreme osecam blago peckanje, sekret mi je malo neprijatnog mirisa, a cesto primetim i da je kao neka sirasta masa, sto je rekla Dea... koristim stalno dnevne uloske carefree i nivein gel za intimnu negu, mada ovde sam citala postove, i primetila da izgleda ne bi trebalo... Sta da radim...?
-
- Novi član
-
- Novi član
Dovoljno je da koristis vaginalete. Imas lomexin, kupuje se samo jedna, i ona ima dejstvo 4 dana. Ako i dalje imas isti problem, stavis jos jednu nedelju dana nakon prve. Ako osecas jak svrab, uzmi granule tantum rosa, pa se ispiraj. Ne moras kupovati irigator ako ga nemas, posluzice i malo veci spric. Super su i nistatin vaginalete, kao i kanesten 3. Nistatin bi trebalo da stavljas 7 uzastopnih veceri.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
A čemu uopšte služe dnevni ulošci? Meni je previše uložaka i onih nekoliko dana mesečno kad baš moram.brinetica_90 napisao: koristim stalno dnevne uloske carefree i nivein gel za intimnu negu, mada ovde sam citala postove, i primetila da izgleda ne bi trebalo... Sta da radim...?
Dnevni ulošci na donjem vešu, to je dupli sloj, još ako se nosi uska odeća naravno da će biti problema jer koža ne može da diše. Idealno za gljivice.
Neko može da bude iziritiran i ostacima praška za veš, omekšivača.
-
- Novi član