Zanima me da li uredni papa test ( II grupa), pokoskopija, krvna slika, jedino bakterije u mokraci, su dovoljni pokazatelji da nemam neku polnu bolest tipa HIV ili sifilis ili nesto drugo ili je za takve bolesti potrebna neka detaljnija provera (konkretno testiranje za HIV i sl)?
Znam da zvuci jako glupo ali imam crv sumnje u sebi posto sam pre godinu dana spavala bez zastite sa deckom za kojeg sam kasnije saznala da se drogirao duze vreme u zivotu, mada ne znam koje droge je koristio, i da je vodio veoma raskalasan zivot. Nemam nikakvih konkretnih problema, sekret koji inace imam, i na kozi mi se pojave zasuseni delovi (na nogama) ali uvek sam imala problema sa jako suvom kozom koje sam lecila
Mozda sam paranoicna ali jako puno bi mi znacilo da znam da je ginekoloski pregled sa gore navedenim testovima dovoljan da znam da je sve u redu
Hvala unapred!
Za svaki slucaj
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 5:29 pm
Re: Za svaki slucaj
Evo dok čekaš odgovor nekih malo više stručni ljudi,mogu ti reći iz svog iskustva Papa test i Kolposkopija ti pokazuju da li ima nekih promjena na grliću materice i njenoj unutrašnjosti kao na primjer karcinom i tome slično,pretrage putem urina ti pokazuju upale mokraćne bešike tj da li ima bakterija,(tako je meni barem dr objasnila).A za Hepatitis A,B ili C grupe i Anti Hiv tj markeri hepatitisa,HIV se rade posebno i za to ti treba uputnice posebno ako se dobro sjećam imaš pretrage koje se ukratko pišu TORCH i otkriva pet nekih bolesti (ne mogu ti tačno reći kojih jer se ne sjećam) i HBS Ag- koje se rade za hepatitis,HIV.. A sigurna sam da će se ovdje naći neko ko se malo više razumije u ovo sa stručne strane ovo sam pisala iz vlastitog iskustva. 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Re: Za svaki slucaj
Testove za Hepatitise i HIV mozes da uradis u Gradskom zavodu za zastitu zdravlja u ulici 29.Novembra. Hiv i Hepatitis B su besplatni, Hepatitis C se placa. Bez ovih testova ne mozes se drugacije razresiti svojih sumnji....