Inace svaki mi je menstrualni ciklus uredan te dobijem svaki 28 dan. U ovom mmjesecu mi kasni 1 dan,te to mi je postao razlog za brigu odmah jer mi se to do sada nikada prije nije desavalo. Menstruaciju imam od svoje 10 godine. Naravno,razloga za brigu ima jer sam imala odnos bez upotrebe kondoma iako doticni gospodin nije svrsavao u mene(prije 7 dana).. Zadnju menstruaciju sam imala 10og proslog mjeseca. Po nekim tabelama to nisu bili plodni dani,tako da razloga za brigu i ne bi trebalo biti jer neki strucnjaci tvrde da je zena plodna samo 24h s tim da spermatozoidi mogu prezivjeti i do tri dana. sve simptome PMS-a imam vec dva dana,bolovi u stomaku,trtici,nervoza,zelja za slatkim..ovaj mjesec sam bila i na nekoj dijeti tako da sam skinula 4kg pa se pitam da li je moguce da je i to uzrokovalo promjenu? jer mislim nemoguce mi je da imam cikluse redovne vec 9 godina i sada se nesto nadje da to sprijeci. Odlucila sam veceras kupiti test na trudnocu te ga odmah uraditi? Da li se mogu samo pouzdati u to? Napominjem da sam prije tri dana pri samozadovoljavanju imala nekoliko kapi krvi na prstu.
HVALA!
Sumnja na trudnocu ili?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ništa nije nemoguće. Postoji gomila faktora koji mogu uticati na ciklus. Toleriše se do 7 dana odstupanja. A ako nikako ne želiš trudnoću gospodin ipak treba da koristi kondom jer u presemenoj tečnosti ima spermatozoida koji mogu da oplode. To je dosta dobra metoda čuvanja samo za ljude koji ne planiraju bebu ali im neće biti ni neka frka ako se slučajno desi (a može da se desi sad, za godinu dana, za deset godina, zavisi koliko ko ima sreće).
Cat napisao:Ništa nije nemoguće. Postoji gomila faktora koji mogu uticati na ciklus. Toleriše se do 7 dana odstupanja. A ako nikako ne želiš trudnoću gospodin ipak treba da koristi kondom jer u presemenoj tečnosti ima spermatozoida koji mogu da oplode. To je dosta dobra metoda čuvanja samo za ljude koji ne planiraju bebu ali im neće biti ni neka frka ako se slučajno desi (a može da se desi sad, za godinu dana, za deset godina, zavisi koliko ko ima sreće).
Hvala na odgovoru. Sta kazes o ona 24h za koje strucnjaci kazu jer su mi ipak bili neplodni dani?
U svakom slucaju veceras cu test uraditi.
-
- Aktivan član
Žena jeste plodna samo 24h s tim što ti nikad ne možeš znati koja su to 24h u pitanju...to što si ovog meseca dobila na vreme ne znači da se u narednih mesec dana neće nešto desiti što će ti pomeriti ciklus pa samim tim i ovulaciju...a negde sam čitala da postoji mogućnost da bude i više od jedne ovulacije tokom ciklusa. Isto tako, kod tog 'vađenja na vreme' čak i bez presemene tečnosti ti se u potpunosti oslanjaš na sposobnost muškarca da se svaki put iskontroliše, to je opet rizik.
-
- Aktivan član
Vidi ovako, kasni ti samo jedan dan, držala si dijetu što je verovatno malo stresiralo organizam, imaš simptome PMS-a, ako je u pitanju bio samo jedan nezaštićen odnos rekla bih da su vrlo male šanse da se nešto desilo. Uradi test samo zato što je moguće da se i u trudnoći javlja krvarenje slično menstruaciji.
Cat napisao:Vidi ovako, kasni ti samo jedan dan, držala si dijetu što je verovatno malo stresiralo organizam, imaš simptome PMS-a, ako je u pitanju bio samo jedan nezaštićen odnos rekla bih da su vrlo male šanse da se nešto desilo. Uradi test samo zato što je moguće da se i u trudnoći javlja krvarenje slično menstruaciji.
kupila sam tri testa (ista).. dva su negativna a treci cu uraditi sutra ujutro!
upravu si,vjerovatno je do dijete i svog tog stresa.