Streptococcus beta haemolyticus
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Streptococcus beta haemolyticus
Nalaz mikrobioloskog pregleda vaginalnog brisa: Streptococcus beta haemolyticus, grupe B, pri tome PAPA test IIgrupe. Terapija ceftriaxon vaginalete i antibiotik Dovicin. Nadam se da mi neko moze nesto vise reci o ovoj bakteriji, kako sam je mogla dobiti, uzroci , posledice. Na ovom forumu pronasla sam poruke vezane za ovu temu , doduse od pre dve godine, i bez ikakvih odgovora.[/b]
Ta bakterija moze izazvati problem jedino ako dospe u krvotok. Mnogi ljudi su kolonizovani kao ti, ali to ne znaci da imaju infekciju, vec ta bakterija jednostavno zivi na njihovoj kozi i sluzokozi. Opasna je za nosioca ako dospe u krvotok, i za bebe pri vaginalnom porodjaju jer mogu da se inficiraju.
Malo se zna o tome kako ljudi postaju kolonizovani. Pretpostavljam isto kao i sa MRSA, znaci fizickim kontaktom sa nekim ili necim na cijoj povrsini je bakterija, ili ako pojedes nesto na cemu je bakterija, ima mnogo mogucnosti. Mogla si da je dobijes seksualnim kontaktom sa nekim ko je kolonizovan, ali mozda si recimo najpre imala bakteriju u crevima pa se ona odatle prosirila na perineum i u vaginu.
Malo se zna o tome kako ljudi postaju kolonizovani. Pretpostavljam isto kao i sa MRSA, znaci fizickim kontaktom sa nekim ili necim na cijoj povrsini je bakterija, ili ako pojedes nesto na cemu je bakterija, ima mnogo mogucnosti. Mogla si da je dobijes seksualnim kontaktom sa nekim ko je kolonizovan, ali mozda si recimo najpre imala bakteriju u crevima pa se ona odatle prosirila na perineum i u vaginu.