Streptococcus beta haemolyticus grupa B - spermokultura

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
profnr
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 03, 2007 11:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Streptococcus beta haemolyticus grupa B - spermokultura

Post od profnr »

Interesuje me da li to sto je mom muzu pronadjena pomenuta bakterija kada je radio spermokulturu, znaci da ja necu moci da radim HSG dok je on ne izleci. Znaci li to sto je on ima, da je imam i ja? I, naravno, ima li veze postojanje pomenute bakterije sa nemogucnoscu zaceca? Hvala!
paki
profnr
Stalni član
Stalni  član

Post od profnr »

Odgovorite, molim vas,veoma mi je vazno!
paki
profnr
Stalni član
Stalni  član

Post od profnr »

Niko nista?
paki
lory
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 07, 2007 10:38 pm

Post od lory »

Da bi uradila HSG moraš da odradiš cervikalni bris i da u njemu nema nikakvih bakterija.To što tvoj muž ima bakterije ne mora da znači da ih imaš i ti ali moraš da proveriš. Dok se on ne bude izlečio koristite kondom da ti ih on nebi preneo.
Ja sam na primer imala bakterije a moj muž ne.
milosdam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 8:30 pm

Post od milosdam »

paki

moje misljenje je da trebas i ti uraditi analize cervikalnog brisa i vaginalnog sekreta ,
to su ti verovatno i trazili pre HSG ako se pojavi i kod tebe bakterija konsultuj se sa svojim ginekologom. Ta vrsta bakterije je sastavni deo flore u crevima i uvek se tu nalazi u srazmernom broju ako je nesto povecana ginekolozi obicno traze da se leci ali postoji i misljenje kod mnogih uglavnom mikrobiologa da je ne treba leciti.
Moje iskustvo je da nasi ginekolozi obicno propisu antibiotike, nekom pomognu a nekom samo poremete celokupnu floru.
Idi na pretrazivac i naci ces mnogo o lecenu tih bakterija, ja sam pila antibiotike i nakon 20 dana rezultat je bio da ih ima i dalje u velikom broju a suprugov da nema vise ta vec neka druga, nakon citanja raznih iskustava sa ovog i drugih sajtova odlucila sam se za terapiju cajevima i u roku od 15 dana postigla da rezultat bude uredan.
pozdrav
profnr
Stalni član
Stalni  član

Post od profnr »

Hvala puno!
paki
Odgovori