Strah od sepse

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
w
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 7:08 pm

Strah od sepse

Post od w »

Supruga mi se porodila pre deset dana,vaginalnim putem,uz epiduralnu anesteziju.Porodjaj je protekao normalno,cak bih rekao odlicno.Jedini problem je predstavljalo ostecenje unutrasnjosti vagine od sekreta,kako sam razumeo doktore,pa je usivanje trajalo jako dugo.Epiziotomija nije bila velika.Bolovi posle ovih deset dana postoje,ali nisu mnogo jaki,a vidim da se supruga sve bolje krece(do kupatila),mada se strasno brzo zamara.Medjutim,danas mi kaze da joj je iscedak malo promenio boju i neprijatnije se oseca.Da li to moze da ukaze na simptome neke sepse ili neceg slicnog?Patronazna sestra dolazi i nije reagovala na spoljasnji izgled rane.
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Tinna25 »

Mislim da nema razloga da je dobila sepsu. To krvarenje nakon porodjaja ili lohije imaju malo neprijatan misris i to je normalno. Uzivajte u bebici!!!
w
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 7:08 pm

Post od w »

Hvala,ja pokusavam da se informisem,da ne bih preneo uznemirenost na nju,jer je ionako preplasena.
Korisnikov avatar
Tinna25
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 21, 2008 1:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Tinna25 »

uopste nema razloga da bude uplasena, to su lohije, neka se samo na svaka dva sata ispira mlakom vodom i neka koristi one pamucne NIVA uloske. Ako primetite da se nedaj Boze stanje pogorsa, mada ne vidim razlog, javite se lekaru koji joj je vodio trudnocu.
milpeconi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 9:18 pm

Post od milpeconi »

mozete da uradite crp iz krvi i da nedaj boze postoji neka infekcija, crp bi bio visok
Odgovori