sto juznije to tuznije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
durlansity
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 12:43 am

sto juznije to tuznije

Post od durlansity »

Cao svima
Javljam se iz Nisa i citajuci ovu temu kako naci dobrog ginekologa me je asocirala da svima koji dele moju sudbinu pomognem iznoseci ovo svima
Ja zaista ne znam kako se to radi u Bg-u ali kod nas je ovako
Ukoliko imate problem zakazete kod svog ginekologa(sto smatram ispravnim ali ne vidim svrhu kad i ovako morate da cekate.Onda kad vas doktor primi ukoliko je dovoljno posvecen i savestan dace vam uput za one nejcesce analize,a tad nastaje kljucni problem:
na salteru vam kazu da dodjete na kraj meseca kad dobiju raspored lekar da vam zakazu (da se razumemo ako sam otisla tridesetog marta zakazem 23.aprila a kad odete tada saceka vas red od hiljadu zena (sto je super da se u velikom broju kontrolisu)i vi cekate saaaaaaaaatima da zakazete za npr dvadeseti maj...i tako zakazete preglede...
Morala sam ovo da postavim svima jer mi apel ministarstva zdravlja da povedemo racuna da se redovno kontrolisemo da odvojimo par minuta za pregled.....zvuci kontradiktorno sa ovde gore navedenim..nama gospodo treba dva meseca a ne par minuta....
Nemamo svi mogucnost da to obavimo u privatnim klinikama jer su za nase uslove paprene....A ne daj Boze da se neki doktor potrudio da vam zakaze i neke druge preglede npr dojke(na koje se ljudi ceka i po vise od tri cetri meseca)
Ja zaista apelujem na sve Vas doktore koji ste na ovom forumu da ucinite nesto ako je u vasoj moci jer je stanje i vise nego ozbiljno...
i da se razumemo svim svojim sugradjankama savetujem da se isto muce i da ni po koju cenu ne odustaju od pregleda (iako je i meni nekad doslo da uzmem stvar u svoje ruke jer mi je vise muka od cekanja) jer i za pet meseci ipak odradjen pregled MOZE VAM SPASITI ZIVOT
Hvala na razumevanju i POOOZZZZ SVIMA :cry:
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

uzas! a u pravu ste da posebno onda iritira "odvojte par minuta" i slicno, kao da nemaju pojma (a mozda i nemaju?) sta je to realan zivot... :-?
Tinaaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 11:05 am

Post od Tinaaaa »

zao mi je sto se neko vece ne spomenu ova tema u emisliji " Kljuc".
Ja sam prosle godine, kao trudnica otisla da zakazem da vadim krv, kontam za ujutru....aha, zakazase mi da 30 dana. I onda odresi kesu pa u privatnu laboratoriju:
Dobar dan 800 dinara. Pa meni treba i ovaj nalaz jos 1000 dinara. I tako, neverujem ja da ce se bilo sta tu promeniti.
pile1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2008 3:12 am

Post od pile1 »

i ja sam iz nisha...i razumem...ali ipak najbolje je da skupis pare i odes kod privatnika....od drzave nema nista... :( nazalost! a to da ce neko nesto uraditi...pa sto bi iko se trudio??? mislim vise nas ni po vestima ne provlace sem po vremenskoj prognozi....nazalost!
durlansity
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 06, 2009 12:43 am

sto juznije to tuznije

Post od durlansity »

Uzaaaaaaaaaas upravo tako,zamislite sta se danas desilo:otkrila sam da mi se pojavila alopecija areata i naravno moram da izvrsim hiljadu pregleda da se ustanovi da li postoji neko zariste jer stres nije definitivnio
hehehehehhehe zamislite vi da se kod svih zakazuju analize,ej pa ja mogu bre da umrem ako je nesto ozbiljnije ja moram da molim onu iz laboratorije da me primi a ona kaze zakazite pa za jedno mesec dana i tako i ostali
Kao da me je neko cuo i poslao ovu bolest da ne prozivam samo ginekologiju nego i ostale
Salu na stranu ljudi ovo nije normalno stanje....
A odgovorila bih samo sto se tice komentara da skupljam pare pa kod privatnika ljudi pa ja sam vas bas zbog toga i obavestila sta ako nemamo odakle da skupimo
Sta ako nismo u mogucnosti,pa za sve participacije mi je danas otislo hiljadu dinara a gde su lekovi koje trebam da kupim,pa mislim stvarno
U mom gradu ima vise socijalnih slucajeva nego bilo gde a ovo je ljudi DRUGI GRAD PO VELICINI STANOVNIKA SRAMOTA
Mislim zaista ne vidim poentu zasto se iz plate izdvaja 12,3% za zdravstvo
mislim koja je svrha ako zelite da spasite mozda zivot sebi vi idete privatno
Ljudi u Nisu je prosecna plata 15.000,00dinara a samo ginekoloski pregledi su oko 3000,pa vi vidite,nego ocigledno da nam nema pomoci pa nek bude sta bude :cry:
pile1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2008 3:12 am

Post od pile1 »

nazalost sve je tako..samo mislim da ta plata od 15 je ustvari oko 12 tako da smo jos jadniji.....:( a sto se tice umiranja dok odes na istitivanja pa mojoj majci se zamalo to nije desilo...tako da opet kazem...bolje skupljaj pa kod privatnika...rezultati su gotovi za dva dana...najvise!
Odgovori