Da li su stetne tablete Cyclo Proganova?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Tina88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 30, 2009 11:01 am

Da li su stetne tablete Cyclo Proganova?

Post od Tina88 »

Imam 21 god i nemam redovnu menstruaciju tablete Cyclo Proganova pijem vec 3-i put po 9 meseci i nikako da mi se ustali i dobijem prorodnim putem prvo dobijem 3 inekcije Lutestrol pa kad dobijem pocnem da pijem tablete. Doktor kaze da su upitanju policisticni jajnici i da moram ovako dok ne rodim onda cemi se stabilizovati a ja neplaniram bar jos 2-3 godine da rodim a neznam dali te tablete mogu da mi stete jer ih pijem od svoje 19-te a stanje se ne poboljsava dok ih pijem dobijem svaki mesec redovno cim prestanem nedobijam. Neki mi kazu da nije smeo da mi da hormone dok mi ne proveri nivo hormona u krvi (meni nije proverio).
jp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 26, 2007 12:58 pm

Post od jp »

Pod hitno menjaj doktora. Ovakvu glupost još nisam čula. Terapija koju ti daje je namenjena starijim ženama sa povećanim FSH hormonom koje žele da odlože menopauzu, pa na taj način izazivaju menstruaciju.
Tebi ginekolog treba da da kontraceptivne pilule da bi se ustalio ciklus ,ukoliko nije redovan.
Imam takođe policistične jajnike, i mnogo toga sam prošla, veruj mi, znam šta pričam. Iza sebe imam godine lečenja steriliteta, laproskopiju, dva miseda i jedno rođeno dete.
Tina88
Novi član
Novi član

Post od Tina88 »

jp napisao:Pod hitno menjaj doktora. Ovakvu glupost još nisam čula. Terapija koju ti daje je namenjena starijim ženama sa povećanim FSH hormonom koje žele da odlože menopauzu, pa na taj način izazivaju menstruaciju.
Tebi ginekolog treba da da kontraceptivne pilule da bi se ustalio ciklus ,ukoliko nije redovan.
Imam takođe policistične jajnike, i mnogo toga sam prošla, veruj mi, znam šta pričam. Iza sebe imam godine lečenja steriliteta, laproskopiju, dva miseda i jedno rođeno dete.
verujem ti i meni je bilo cudno kako mi se nije ustalio ciklus posle 2 terapije i upravo krecem u 3-cu mnogi su mi to govorili koji se razumeju u medicinu da se ne igram i da mora da mi proveri nivo hormona u krvi ali doktor mi kaze da ja jos nisam za antibebi pilule.
Tina88
Novi član
Novi član

Post od Tina88 »

Tina88 napisao:
jp napisao:Pod hitno menjaj doktora. Ovakvu glupost još nisam čula. Terapija koju ti daje je namenjena starijim ženama sa povećanim FSH hormonom koje žele da odlože menopauzu, pa na taj način izazivaju menstruaciju.
verujem ti i meni je bilo cudno kako mi se nije ustalio ciklus posle 2 terapije i upravo krecem u 3-cu mnogi su mi to govorili koji se razumeju u medicinu da se ne igram i da mora da mi proveri nivo hormona u krvi ali doktor mi kaze da ja jos nisam za antibebi pilule.
reci mi kod kojeg doktora si isla imas nekog da mi preporucis posto ovaj moj ocigledno nije upucen u posao :(
Tina88
Novi član
Novi član

Post od Tina88 »

Tina88 napisao:
reci mi kod kojeg doktora si isla imas nekog da mi preporucis posto ovaj moj ocigledno nije upucen u posao :(
jp
Novi član
Novi član

Post od jp »

Ja živim u Novom Sadu i pacijent sam dr Aleksandre Trninić i dr Artura Bjelice na odeljenju steriliteta u Betaniji. Upravo mi je baš dr Bjelica prekinuo terapiju Ciclo proginovom, koju mi je dao ginekolog u domu zdravlja, rekavši da je oni daju samo ako je povišen FSH pred stimulaciju za vantelesnu oplodnju.
Teško ćeš naići u Domovima zdravlja na ginekologa koji prati dostignuća u medicini.Većina ih otaljava posao pridržavajući se u lečenju starih šablona.
Za nas koje imamo policistične jajnike novija terapija je Metformin (Siofor) i Diane 35. Nešto najnovije što se tek pojavilo je i Inozitol (Vitamin B8), čija primena je pokazala jako dobre rezultate.
Na internetu imaš jako mnogo podataka o PCOS, pročitaj.
Ono što sam ja uradila a što i tebi savetujem je da od lekara opšte prakse tražiš uput za OGT Test sa Insulinemijom.To će ti pružiti uvid u to da li imaš problema sa povišenim insulinom koji inače koči razvoj folikula i sprečava ovulaciju, kao i informaciju o metabolizmu ugljenih hidrata.
Policistični jajnici su često samo jedna manifestacija jednog sindroma, i idu u paketu sa još nekim poremećajima kao što su pojačana maljavost, akne, gojaznost u domenu abdomena, povećan insulin ...
Povedi računa o ishrani.Izbaci ugljene hidrate, unosi što više zelenog lisnatog povrća, cele žitarice i vežbaj, puno fizičke aktivnosti na otvorenom prostoru.
Ako imaš pitanja samo ih reci.Apsolvirala sam na ovoj temi.
jp
Novi član
Novi član

Post od jp »

Ja živim u Novom Sadu i pacijent sam dr Aleksandre Trninić i dr Artura Bjelice na odeljenju steriliteta u Betaniji. Upravo mi je baš dr Bjelica prekinuo terapiju Ciclo proginovom, koju mi je dao ginekolog u domu zdravlja, rekavši da je oni daju samo ako je povišen FSH pred stimulaciju za vantelesnu oplodnju.
Teško ćeš naići u Domovima zdravlja na ginekologa koji prati dostignuća u medicini.Većina ih otaljava posao pridržavajući se u lečenju starih šablona.
Za nas koje imamo policistične jajnike novija terapija je Metformin (Siofor) i Diane 35. Nešto najnovije što se tek pojavilo je i Inozitol (Vitamin B8), čija primena je pokazala jako dobre rezultate.
Na internetu imaš jako mnogo podataka o PCOS, pročitaj.
Ono što sam ja uradila a što i tebi savetujem je da od lekara opšte prakse tražiš uput za OGT Test sa Insulinemijom.To će ti pružiti uvid u to da li imaš problema sa povišenim insulinom koji inače koči razvoj folikula i sprečava ovulaciju, kao i informaciju o metabolizmu ugljenih hidrata.
Policistični jajnici su često samo jedna manifestacija jednog sindroma, i idu u paketu sa još nekim poremećajima kao što su pojačana maljavost, akne, gojaznost u domenu abdomena, povećan insulin ...
Povedi računa o ishrani.Izbaci ugljene hidrate, unosi što više zelenog lisnatog povrća, cele žitarice i vežbaj, puno fizičke aktivnosti na otvorenom prostoru.
Ako imaš pitanja samo ih reci.Apsolvirala sam na ovoj temi.
jp
Novi član
Novi član

Post od jp »

VITAMIN B8, umesto smajlija.Pardon
Tina88
Novi član
Novi član

Post od Tina88 »

a dok si pila ciclo proginovu i nakon prestanka terapije jesi dobila pripodnim putem bez njih jer ja cim prestanem da ih pijem nedobijam, i to se vrti u krug vec 3-ci put neznam zasto mi ponavlja terapiju kad vidi da ne pali,drugarica ima isti problem i otisla je kod drugog lekara koji joj je dao neke druge malo slabije a prethodno joj vrsio analize krvi i nivo hormona na osnovu cega je i dao nove lekove dok je meni napamet davao ove lekove. Moram podhitno otici kod drugog :(
jp
Novi član
Novi član

Post od jp »

Ja imam 6 - 7 spontanih menstruacija godisnje.Ciclo proginova nije uticala na to da one postanu redovnije,
Odgovori