STERILITET
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
STERILITET
Ovo je tema o kojoj se sve vise pise. Ima jako puno ljudi oko mene sa ovim problemom. Kazu da je u Srbiji rapidno porastao broj sterilnih muskaraca i zena. Zanima me u kolikoj meri je presudno psihicko stanje i kada je idealan trenutak da se zatrudni. da li je vazno biti u savrsenoj formi, da li je vazno biti srecan i zadovoljan? Otvaram ovo pitanje!
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 29, 2006 3:31 pm
caos...drago mi je da je otvorena ova tema al mislim da rezultati nisu za pohvalu....citala sam da u srbiji ima oko500000parova koji se lece od steriliteta al sa malim procentom zavrsavaju srecno...da je porastao broj maligniteta posle bombardovanja jeste jer je radjena statistika u Novom Sadu koja govori da svaka cetvrta zena ima problema sa kojekakvim cistama na jajnicima gde pacijentkinje zavrsavaju na stolu ili bez jednog od jajnika...navodno lekar kaze "nazalost skloni ste,ili imali ste neke upale"...u svakom slucaju prvo ti kazu moras se opustiti sve ce to biti u redu i cekaju one dve godine braka pa da te salju na kojekakve preglede a ti svaki ciklus otplaces nadajuci se da sledeceg nemas...a ti ne ostajes u drugom stanju....i tako mesec za mesecom...naravno da se treba opustiti al treba racunati na to da ne mozes to isplanirati kad ti hoces nego kad te stigne....i ja jedva cekam da mi se to dogodi al ne kazu dzabe stari ljudi da sve sto se isplanira ne valja.......u svako slucaju sam odlucila kroz savet starijih da bez obzira koliko imam godina uzivam sa svojim suprugom a beba ce stici kad se najmanje budem nadala....kad bolje razmislim beba mora stici jer smo mi dobri ljudi!
u svakom slucaju pozdravljam sve koji su se odlucili na to i uzivajte u svojim supruznicima... 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 6:21 pm
Da, slazem se ! Ja vas mogu ohrabriti jer sam imala miom u trudnoci , a kazu da se sa miomom tesko ostaje u drugom stanju i opasne dijagnoze, ali sve se uspesno zavrsilo. Mnogi lekari su mislili da ce doci do pobacaja i cude se da je posle svega sto sam prosla sve srecno zvrseno. Tako da verujte da je sve moguce i da dijagnoze nisu uopste konacne!!!