CL sta je to?!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
ikica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 5:53 pm

CL sta je to?!

Post od ikica »

Zna li neko sta je oznaka CL i koliko treba biti njena vrednost u 31 nedelji trudnoce :o
Meni pise 42mm CL na zadnjoj kontroli a nemam pojma sta to znaci, jos manje koliko treba da bude :)

Pozz svima
marri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 10:42 pm

Post od marri »

A sto se toliko opterecujete? Da nesto nije u redu sigurno bi vam doktor to i rekao. Opustite se i uzivajte u trudnoci, ovo vam je sada najlepsi period, setajte stomacic, uzivajte u ovim lepim danima, i radujte se susretu sa bebom. Bez opterecivanja, to sve negativno utice na bebu. A pre svega odmarajte, jer cete toga biti zeljni kad bebeac dodje. Sa srecom i relaaxxxxxx!!!! :D
ikica
Stalni član
Stalni  član

Post od ikica »

Pa ne znam marri, najverovatije se opterecujem jer sam trudnocu pocela problemima, te bakterije, te ciste, te kontrakcije.... tako da valjda mi uslo u kosti sto kazu da se sada zapitkivam i brinem oko svega i svacega, a valjda sam malo i takve naravi :(
Hvala ti na lepim recima, zaista bih zelela da se tako bezbrizno ponasam i osecam, ali eto ponekad me stigne pokoja briga i .... :o
pozdrav
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Bakterije su normalna ili bar veoma česta pojava; cistu sam imala i ja, operisala je jer je ugrožavala trudnoću, čak oni koji su se baktali mnome rekoše da za sve svoje godine prakse ne videše ništa slično; kontrakcije imaš i inače, samo ih ne primećuješ ili ne prepoznaješ, a većinom se leče običnim mirovanjem u suprotnom bi te odavno turili na lekove (i opet mirovanje).
Dakle - bez panike. Da je nešto ozbiljno lekar ti ne bi preskočio skrenuti pažnju na to.

Ne verujem da će ti iko odgovoriti šta je CL, jer tako samostalno može da bude skraćenica od ko zna koliko pojmova. Zavisi od jezika, laboratorije, uobičajenih skraćenica... Do sada sam imala sijaset pregleda UZ, a od toga su tri bila tzv. ekspertska. Ni na jednom od njih niko nije pominjao skraćenicu koju ti pominješ. Dakle, pitaj onoga ko ti je odredio tu meru, jer verovatno samo on zna o čemu se radi i za šta je pomenuta skraćenica.
I ne brini, kako smo svi mi drugačiji, tako su i sve bebe drugačije. Uostalom, pPregurala si više od 30 nedelja, preguraćeš još ove preostale.
Gore glavu :D
ikica
Stalni član
Stalni  član

Post od ikica »

Moj je lekar kazu odlican, ali je cudan tip:) Kad sam pitala nakon 3 meseca sta se desilo sa cistom, rekao mi je "ja sam tebi rekao da zaboravis na nju" i toliko, tako da iskreno nemam pojma dali se cista povukla, dali je jos na jajniku, sta ce se sa njom desavati, pojma nemam, verovala sam da bolje od mene zna i na tome sam i ostala. Bakterije u mokraci me ubise, dosadna escherihija nekako sam je skinula, ali zato mi candida pravi drustvo sve vreme, uzimala nistatin i ginodaktarin, ali nakon dve nedelje posle terapije opet ista prica. Opet mi rekao da uzimam nistatin, ali sada me vec truba, ko radi sta radi, ja sve vreme sa vaginaletama :evil:
Oko te kontrakcije, neverending mozda si u pravo, mozda sam ih imala ko zna od kada, pre tri nedelje sam postala svesna njih kad su postale uzasno ceste i dosadne. dr mi dao magnezijum za to, pila 10 dana nisam primetila da se nesto proredjale, javila sam mu se, zakazao me za veceras ponovo na kontrolu. Kaze kad nisu bolne nije strasno, ali ipak mora da proveri. Znam da te BH kontrakcije da su normalna stvar, da materica vezba porod, medjutim imati ih u toliki broj [sigurno 20tak mozda i vise] u toku dana je ipak malo suvise "vezbanja" :o
Ostaje mi da vidim sta ce veceras biti, pretpostavljam da on hoce da vidi da nisu slucajno kontrakcije prerano otvorile grlic i ostaje mi da verujem u ono sto si napisala na kraju "Uostalom, pPregurala si više od 30 nedelja, preguraćeš još ove preostale.
Gore glavu "
Hvala ti na lepim recima, one nekad najbolje znaju izleciti :wink:
Pusa...
Odgovori