@Kiki_84 [i]Dobronamdosla!
Ja sam takodje protivnik tampona i njihovo koriscenje smatram neophodnim samo u odredjenim prilikama kao sto je recimo menzes koji te stigne na godisnjem osmoru, plaza ovo ono...ali za svakodnevnu upotrebu, nikad ga ne bih preporucila...zadrzava u kanalu ono sto nase telo izbacuje i moja logika mi govori da to ne treba sprecavati i zadrzavati u vaginalnom kanalu..uvecava rizik upravo zbog infekcije..Takodjer sam protivnik i to zesci onih dnevnih [b]nepropusnih ulozaka. Stari dobri ulosci on mrezasti ili komadic vate pokupit ce vag. iscedak, nece ga potparivati i stimulisati gljivice, bakterije na bujanje. Ok u dane jaceg krvarenja ispod vate ili mrezastog uloska staviti i taj, zbog sugurnosti ali nikako direktno....Sto se tampona tice, ako ti ne smeta, ok.
@Sanja12345Sanja jos si u pubertetu i tada menzes nije redovan u vecini slucajeva. Tako je meni bilo do 20-te. Zasto se plasis ginekoloskog? Nema razloga sad nevine devojke pregledaju bez diranja, samo vulvu ako ima peckanja ili nekih problema. UZ pregled je vrlo konforan. Treba svaka devojka da ga pregleda, poslusat ce te i pregledom utvrditi treba li uraditi hormonalni status...Cisto da ne razbijas glavu je li ili nije normalno..
Manstrubacija ne utice na redovnu ili neredovnu menstruaciju. Himen je prilicno rastezljiv

kod nekih devojaka, kod nekih manje..Da li ces ga "ostetiti" zavisi od tenike pri manstrubaciji o dubini penetracije. Najbitnije je da pri koriscenju "igracaka" ili ruku, moraju da budu dobro oprane Jedino necistim predmetima mozes da si odmognes da navuces kakvu infekciju..ostalo manje vazno.