Šta svaka žena MORA da zna!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Zabrinutavrlo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 07, 2012 1:18 am

Re: Šta svaka žena MORA da zna!

Post od Zabrinutavrlo »

Izvinjavam se sto ovako upadam u temu, ali moram jer mi treba sto pre neki odgovor, a nikako da ga dobijem. Da li moze neko neso reci o ovome, i sta da radim? Pre 20ak dana tokom odnosa decko mi je rekao da je sekret izuzetno cudan,lepljiv. Odmah potom sam otisla kod ginekologa,uradila je briseve i rekla da je sve u redu sem malo pojacanog sekreta i dala mi da koristim Gino-daktanol vaginalete. Kad sam zavrsila sa njima trebala sam nakon poslednje vaginalete dobiti menstruaciju,medjutim dobila sam je nakon 3 dana (to verovatno nije nikakav problem al ajd na napisem). Kad je i mens. prosla ispostavilo se da je sekret lepljiv i dalje. Sta da radim? Ima li neko nekakav savet? :(
Korisnikov avatar
angelika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 29, 2010 8:17 pm

Post od angelika »

Ja bih rekla da nemas razlog za zabrinutost. Ginekoloski je potvrdjeno da nemas neki problem. Belo pranje pre i posle cikljusa kod nekih zena je cesta pojava bez patoloskih promena. Ovulacija, PMS (hormonalni status) moze uticati na kolicinu i izgled sekreta. Ono sto je bitno da nemas popratne simptome tipa, peckanje, svrab, crvenilo, neprijatan miris sekreta. (??)
Postoje mnogobrojne vaginalete na biljnoj bazi sa uljima kamilice, nevena, kantariona zalfije hajducke trave. Jako su dobre za odrzavanje vaginalne flore.
Iskljuciti nosenje preuske garderobe, sintetickog vesa, parfimisanje "tamo dole", koristiti uloske bez dodatnog mirisa, izbaciti dnevne uloske, prati se sa sapunom bez sapuna i biti vrlo stedljiv i sa takvim sredstvom. Dovoljno je redovno pranje i cistom vodom.
Ja u stvari ne znam zasto si tako jako zabrinuta. Sta te tacno brine?
Belo pranje ili decko koji ima primedbe? (:
Zabrinutavrlo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 07, 2012 1:18 am

Post od Zabrinutavrlo »

E sad mi je vec malo lakse...hvala puno... pa brine me to sto me ni posle koriscenja vaginaleta nije proslo o.O ....vec vise od 20 dana se vucem sa tim.... a pri tom ne znam zbog cega je to (posumnjala sam da je mozda zbog hlora u bazenu). Nemam nikakve propratne simptome...bas nikakve...ali mi je cudno vrlo, vidim da to nije u redu.
kaca90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 06, 2012 4:51 pm

Post od kaca90 »

ovako, ja bih htjela da pitam da li je normalno da mi unutrasnje usne budu vece od spoljasnjih, to je tako ruzno, i mene je prosto blam da se skinem pred momkom, cak mu i ne dam da me gleda kad sam skroz gola zato sto mislim da bi se zgrozio :(
cak sam razmisljala da idem i na operaciju :o ... sta vi mislite?
demir999
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2012 12:00 am

Post od demir999 »

kaca90 napisao:ovako, ja bih htjela da pitam da li je normalno da mi unutrasnje usne budu vece od spoljasnjih, to je tako ruzno, i mene je prosto blam da se skinem pred momkom, cak mu i ne dam da me gleda kad sam skroz gola zato sto mislim da bi se zgrozio :(
cak sam razmisljala da idem i na operaciju :o ... sta vi mislite?
Da ste procitali temu od samog pocetka kao ja, znali bi ste da se zbog toga nikako ne treba uzrujavati, i da ne postoje dve zene sa potpuno istim... ja nisam ginekolog i to sam zahvaljuci Tamari procitao u tekstu... Ali sam zato muskarac i mogu Vam reci da nema razloga da Vas je blam... Kakav je to muskarac koji se zgrozava od toga? Sta ce Vam takav muskarac, pored milion drugih koji to vole? Odgovorno tvrdim da ogromnoj vecini muskaraca to NE SMETA, ama ni pod tackom razno... i zato nema razloga da Vas je sram. Otvoreno pricajte sa partnerom, uzajamna komunikacija je ZAKON, mozda na kraju otkrijete da on to bas voli... Kakva operacija, kakvi bakraci, idete bez razloga pod "noz" ...

P.S. @Tamaraft, registrovao sam se na ovaj forum samo da Vam kazem BRAVO i da znate da ovo ipak i muskarci citaju... Kako ono rekoste EDUKACIJA EDUKACIJA I OPET EDUKACIJA :lol:
dzoker u rukavuNDMP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 21, 2012 1:13 pm

Post od dzoker u rukavuNDMP »

Kako mogu da stupim u kontakt sa Tamaromft u p.poruke?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Slobodno napisite ovde ako imate neko pitanje...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Iva888
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 31, 2013 5:51 pm

Post od Iva888 »

Imam jedan problem, pocelo je skorije da se desava da posle odnosa sa deckom osetim peckanje kad piskim, ali ne uvek i malo crvenkasto, ali to traje samo jedan dan i prodje sve. Ja sam isla kod ginekologa i rezultati su mi okej, a ni on nema ovako nikakve simptome. Pa me zanima sta to moze da bude?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Verovatno se radi samo o iritaciji, posebno ako ne koristite kondome.

Pokusajte sa lubrikantima na bazi vode, jer iritacija nastaje usled nedovoljne koli;ine vaginalnih sokova.

Tokom odnosa se neminovno stimulise i mokracna cev, tko da nije nishta strasno, prodje kao sto ste i sami primetili posle par sati, pijte dosta vode, i koristite lubrikante ili kondome sa dodatom kolicinom lubrikanata.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Iva888
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 31, 2013 5:51 pm

Post od Iva888 »

Hvala puno, nadam se da ce sve da se resi. A zanima me takodje, da li tom iritacijom mogu da izazovem nesto ozbiljnije? I kad mi se to javi, ja obicno namazem malo katarionovog ulja i mislilm da pomaze, pa me samo zanima Vase misljenje, da l' je okej ako malo cesce stavljam? i sta mislite o ispiranju hipermanganom, naravno blago? :)
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Post od Zli doktor »

Iva888 napisao:Hvala puno, nadam se da ce sve da se resi. A zanima me takodje, da li tom iritacijom mogu da izazovem nesto ozbiljnije? I kad mi se to javi, ja obicno namazem malo katarionovog ulja i mislilm da pomaze, pa me samo zanima Vase misljenje, da l' je okej ako malo cesce stavljam? i sta mislite o ispiranju hipermanganom, naravno blago? :)
Za svaki slučaj uradite bris na Hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Zli doktor napisao:
Iva888 napisao:Hvala puno, nadam se da ce sve da se resi. A zanima me takodje, da li tom iritacijom mogu da izazovem nesto ozbiljnije? I kad mi se to javi, ja obicno namazem malo katarionovog ulja i mislilm da pomaze, pa me samo zanima Vase misljenje, da l' je okej ako malo cesce stavljam? i sta mislite o ispiranju hipermanganom, naravno blago? :)
Za svaki slučaj uradite bris na Hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu...
Testove svakako treba da radite na 6 meseci ako imate nezasticene seksualne odnose!

Kantarionovi ulje jeste dobro ali ne svakodnevno, isto tako i sa hipermanganom. Nemojte narusavati vaginalnu floru nepotrebnim hemikalijama, perite se neutralnim sapunima i mlakom vodom, tusirajte ili ispirajte se posle svake velike nzde i nosite pamucne gacice, izbegavajte dnevne uloske!
milimili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 12, 2013 6:15 pm

Post od milimili »

Izvinjavam se sto ovako upadam, imam pitanje.

Pre nekih mesec dana primetila sam da mi se sekret potpuno izmenio.Belicast je i jako gust, a takav nikada nije bio. Nema nikakvog svraba ili bilo kakvih drugih neprijatnosti. Probala sam da idem par puta kod mog ginekologa ali je red toliki da su me u vise navrata i vratili. Kod privatnog sam uradila cervikalni bris i uredan je, medjutim sekret je i dalje takav, meni cudan. Jedino sto radim drugacije nego inace je sto koristim Nivein gel za intimno pranje, a ranije sam koristila obican gel za tusiranje.
Hvala.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Upravo to i može biti jedini ražlog promenjenog sekreta!

Gelovi za intimnu higijenu si NEPOTREBNI za održavanje intimne higijene!

Perite se mlakom vodom i neutralnim sapunom i nikako nemojte prati unutrasnjost vagine!

Isto tako vasa ishrana i kolicina vode koju unosite u toku dana može imati velikog uticaja na sekret!
sladjica1988
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2013 7:22 pm

Post od sladjica1988 »

Nadam se da ima neko raspolozen da mi pomogne, upravo sam se vratila od ginekologa i dao mi je povidon jod penu za ispiranja vagine, kaze umesto kupke za tusiranje, sad nisam najbolje razumela kako se to koristi, jel zna neko? :o
hvala unapred
Odgovori