Kako god, ulosci treba da se manjaju na svakih 1-1,5 sat, bez obzira da li sadrze anjone i ostalo, i ne razumem nacin da ovde reklamirate uloske
Zaista sam zapanjena kolicinom gluposti koje sam procitala u vasem postu
Daca1982 je napisao:
- Sadrze i alkalne tvari koje polako deluju na promeni pH faktora sluznice iz kiselog u alkalno i tako dovode do razvoja gljivica, virusa (HPV), protozoa (Trichomonas vaginalis) koja izaziva Trihomonijazu - seksualno prenosivu bolest koja moze da prouzrokuje pobacaj, preterminski porodjaj, radjanje dece sa manjom telesnom tezinom, karcinom grlica materice, infekcije urinarnog trakta, adneksitis, pneumoniju, bronhitis, tzv. oralne lezije, sterilitet kako od zena tako i kod muskaraca, i da poveca podloznost nekim virusima kao sto su HPV i HIV.
Gljivice inace zive kod skoro 30% zdravih zena kao deo normalne vaginalne flore
HPV virusom se zarazite od partnera i pitanje je vaseg imuniteta da li ce se infekcija dalje razvijati
Trichomonas vaginalis takodje dobijate od partnera, ili upotrebom tudjeg peskira, infekcija daje jake simptome pa se leci
Karcinom grlica je dokazano vezan za HPV infekciju
Infekcije urinarnog trakta su vezane za Escherichia coli (uglavnom), i nekada su pitanje licne higijene, odnosno pitanje blizine analnog i uretralnog otvora kao i krace uretre kod zena a i nekih drugih stvari kao sto su receptori epitelnih celija o cemu ne bih ovde.
Adneksitis je povezan sa nelecenim purulentnim i nepurulentnim infekcijama donjih partija zenski genitalnih organa i naravno onim specificnim ( trijas-Chlamydia trachomatis , Ureaplasma urealyticum,Mycoplasma hominis)
Pneumonija i bronhitis su potpuno druga prica, jedino ako ste mislili da neko moze razviti takvu infekciju da dobije sepsu
Oralne lezije- kakve lezije?! Malo pojasnite.
Kod zena sterilitet je povezan uglavnom sa disfunkcijom hormona, urodjenih anomalija genitalnih organa, infekcijom specificnim trijasom, ali u najvecem broju slucajeva losim spermogramom partnera.
Muskarci ne nose uloske pa ne znam odakle vam ovaj argument
O HPV sam vec napisala gore a o HIV da ne bih duzila jos vise, napisacu samo ovo, da su muskarci u malo vecem riziku da od zena dobiju HIV zbog kolicine sekreta kod zena (mnogo se vise izluci sekreta kod zena nego kod muskarca za vreme seksualnog odnosa)
Daca1982 je napisao:
- Anioni blagotvorno deluju na menstrualni ciklus i ujednacavaju ga, a s vremenom ga skracuju na normalnih 3-4 dana menstruacije (kod zena kojima ciklus traje duze, sto nije normalna pojava).
Ne razumem, anjoni imaju neko hormonsko dejstvo? Interesuje me koji je mehanizam dejstva? Molim vas podelite to sa nama.
Mentrualni ciklus zene je potpuno individualna stvar i zavisi od debljine endometrijuma, normalna menstruacija kod zene traje do 7 dana.
Daca1982 je napisao:
Stednja - zahvaljujuci svojim osobinama, dovoljno je koristiti manji broj ulozaka, dok je nivo higijene neuporedivo veci.
Znaci preporucujete da se ne menjaju cesto, a sta cemo sa bakterijama ? Potpuna kontradiktornost
A posto kazete da vase upijaju 3x vise , znaci da ce zena 3x vise krvi i duze vremena drzati na sebi???
Nigde niste napisali od cega se i gde prave vasi fenomenalni ulosci? U fabrici?
Daca1982 je napisao:
Pozitivno naelektrisani joni su stetni za organizam, dok su negativno naelektrisani joni (anjoni) korisni. U prirodi ih najvise ima pored vodopada 1.000.000 /cm3, na planini i moru, 2.000 – 5.000 /cm³, u šumi 2.000 – 3.000/cm³, u polju 1.000/cm, u naseljenim mestima 100 – 200 /cm³, u kancelarijama 40 – 60 /cm³.
Sto znaci da kad bi zivele na vodopadu imale bi menstruaciju ili ne?
Mislim stvarno, savetujem svim zenama da uzmu uloske koje imaju pamucni gornji sloj, a mnogo ih je na trzistu, menjaju ih na svakih 1-1,5 sata i da ne brinu brigu.