Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Ja sam imala jako bolne menstruacije (problem resen zadnjih 9 meseci jer sam trudna ),cemu nije bilo pomoci.Ni jedan analgetik nije pomagao (mozda malo flugalin).To je bilo stanje povracanja,proliva,do padanja u nesvest.Ni u hitnoj nisu mogli mnogo da pomognu...Tako mi bude par sati i posle nista!I svaki put prezivim....jedva!!!
meni je stvarno uzas....povraca mi se,muka mi je,na 35 stepeni meni je hladno-obucem se ko da je zima. pijem cajeve ali vise imaju psiholoski efekt nego sto stvarno pomognu. taj dan sam nesposobna za nista.....
86god sam,a bolan ciklus je poceo pre godinu ipo dana. ranije nisam imala nikakve tegobe.....ali svaki naredni mesec u zagnih 6 mes. meni je sve bolnije i bolnije...... ja stvarno neznam sta cu...
meni su bolne menstruacije prestale sa prvim porodjajem.
a pre toga, pomagalo mi je ako dan-dva pred menstruaciju izbacim iz ishrane cokoladu, jaja, mleko, slatkise (ne znam zasto, mozda ugljeni hidrati ili belancevine, ako toga ima u nabrojanim namernicama). i naravno analgin.
ja sam taj problem resila uzimanjem tableta za kontracepciju...konkretno jasmin! i vec skoro godinu dana ne znam sta je bol.... niti sam nervozna kad treba da dobijem!
Jedna danska studija je pokazala da su bolnost i neprijatnost PMSa u direktnoj vezi sa nedostatkom omega 3 masnih kiselinau zeninom organizmu. Zato obavezno ubacite ribu u jelovnik, ili koristite dodatke ishrani sa tim kiselinama! Ako nadjete ulje lana, i ono je odlican izvor.