sta moze izazvati raniji porodjaj?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

sta moze izazvati raniji porodjaj?

Post od ana69 »

Ja cu imati planirani carski rez i to 11 dana pre termina za normalan porodjaj.Ako dodje ranije do nekih simptoma (otvaranje,kontrakcije itd) onde cu ici i ranije.Zanima me sta sve moze izazvati prevremeni porodjaj i koje su preventivne mere da se to ne desi?
Yeckara
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 11:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Yeckara »

Neznam u kom si mesecu ali ja sam u 8 mesecu imala napad bubrega kako oni to zovu.
Krenuo mi je kamen iz bubrega i to 4 komada za koje nisam ni znala da imam i mogla sam da se porodim pre vremena.

Takodje znam da Eserihija coli izaziva prevremen porodjaj.

Mene su porodili takodje 10 dana ranije pa su se onda ginekolozi i pedijatri svadjali da li je beba donesena ili ne(pre vremena).

Reanimirali su je vise puta a i imala je svega 2600 gr i 48 dugacka.
Nije strasno ali je malo :)

Ako ti je sve do sada teklo ok nevidim zasto bi se nesto iskomplikovalo .

Ja mislim da oni zakazu carski malo ranije bas iz razloga da ti nekranes da se ranije poradjas.
Yeckar
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Zbog visokog krvnog pritiska i pojave belancevina u mokraci moze se, ukoliko je terapija lekovima bezuspesna, izvrsiti hitan porodjaj davanjem indukcije ili hitnim carskim rezom.
moja dva sunasca - LENA 15.08.2006. u 15:10 i VASILIJE 10.04.2008. u 02:15
Odgovori