U novembru 2006 otkrivena mi je cista desnog jajnika 48mm i levog promera 38mm. Ca 125= 28. Sumnjaju na endometriozu. Lekarka mi je dala "legravan" da pijem bez pravljenja pauza od sedam dana, znaci konstantno koriscenje pilula. Posle cetiri meseca zbog ne mogucnosti da nadjem "legravan" receno mi je da uzmem "mikro ginon" umesto "legravana" Posto mi je u toku uzimanja "mikroginona" ppocelo krvarenje, lekarka mi je rekla da pocnem da uzimam "diane 35" i to sada da pocnem da pravim pauze od sedam dana. Uradjen je ultrazvuk i desna cista mi je smanjena sada je 26mm a leva 20mm. Medjutim, kada sam proslog meseca napravila pauzu (dobila menstruaciju posle 4 meseca) dobila sam bolove i grceve, pa sam popila "rapten K" koji mi je koliko-toliko pomagao kada sam imala mentruacije, (koje su bile abnormalno bolne) pre nego sto su mi nadjene endometriozne ciste. Posto sam dobila i dijareju, zakljuceno je da je to zbog necega sto sam pojela, i nakon sto sam ponovo pocela da pijem "diane 35" jer mi je i pauza prosla, prestali su i bolovi-grcevi koje sam hronicno osecala poslednjih pet dana tokom 7dana pauze. Kako je bol prestala, racunala sam da je to ipak bilo ne vezano za to sto sam ponovo pokrenula menstruaciju. Pre pet dana kada sam ponovo napravila pauzu, i cim mi se pokrenula menstruacija ponovo su poceli uzasni bolovi i ponovo mi "rapten K" nije pomogao, a ovog puta bez dijareje...a bolovi su jako slicni onim od pre mesec dana. Ceo stomak mi je u grcu vec tri dana, bole me i jajnici i materica ali i predeo oko pupka i iznad (ne smam da pipnem stomak, da kinem, da se nakasljem) Prva dva dana bol se drasticno povecavao posle oslaska u wc, tada sam i dobijala takve napade da ne znam kako se zovem, povracam od bolova i ne mogu ni da se pomerim.
Ako je u pitanju nesto van materice i cista, zasto se javlja samo u vreme kada pravim pauzu sa "dian 35" (tj. kada aktiviram menstruaciju)?
Zasto mi se bolovi ustostrucuju posle odlaska u wc?
I zasto traju tri dana bez prestanka? Sa cime moze biti sve to povezano tj. sta bi jos trebalo u stomaku da proverim? jer ovi bolovi nisu onakve vrste kakve sam imala pre otkrivanja cista i verovatno endometrioze.
Kod ginekologa cu otici sutra (jos uvek su mi bolovi dovoljno jako da ne mogu da stojim) ali bih volela da cujem jos neko misljenje, sta bi to moglo da bude, jer ne mogu vise da nagadjam
Sta mi se desava???
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 12:18 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Opet ja
Javlajm se ponovo...
od maja do sada sam bila na terapiji sa dian 35, bez pravljenja pauze od sedam dana...pokusano mi je da se prave ali su bile previse bolne pa je odluceno da ih ipak ne bude (pauza) Na poslednjoj kontroli ultra zvukom nije bilo posebnoh promena, ciste su se minimalno smanjile ali uradila sam i test Ca 125 koji je u decembru bio 28 a sada mi stizu reziltati =145. Treba da zakazem laparaskopiju ali dok je ne zakazem zanima me koliko je to opasno? kada Ca 125 toliko skoci? a da se ciste smanje... Dr. mi kaze da to ne znaci da je to prelaz sa benignog na maligni ali negde na ovom forumu procitah da to upravo to znaci. Da li???
od maja do sada sam bila na terapiji sa dian 35, bez pravljenja pauze od sedam dana...pokusano mi je da se prave ali su bile previse bolne pa je odluceno da ih ipak ne bude (pauza) Na poslednjoj kontroli ultra zvukom nije bilo posebnoh promena, ciste su se minimalno smanjile ali uradila sam i test Ca 125 koji je u decembru bio 28 a sada mi stizu reziltati =145. Treba da zakazem laparaskopiju ali dok je ne zakazem zanima me koliko je to opasno? kada Ca 125 toliko skoci? a da se ciste smanje... Dr. mi kaze da to ne znaci da je to prelaz sa benignog na maligni ali negde na ovom forumu procitah da to upravo to znaci. Da li???