sta ako prodje vise od 12 sati nakon uzimanja pilule
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 8:29 pm
sta ako prodje vise od 12 sati nakon uzimanja pilule
evo kao sto u naslovu pise to me konkretno zanima,ako se jedan dan zaboravi popiti tableta.Koliki je rizik od trudnoce.hvala unapred
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm
Zavisi od dana tj. koja je to pilula bila po redu koju ste zaboravili, kao i kada ste je popili?Posle vise od 12h? Zajedno sa sledecom pilulom?
Postoji sajt koji moze da Vas posavetuje u tom smeru (konkretno je vezan za pilule Mercilon): http://www.mercilon.net/apps_pill.html
Uputstvo je sledece: prvo kliknite na pilulu (dan) kada ste poceli, kao i u Vasem pakovanju, a zatim i na pilulu koju ste zaboravili. Recimo, ako ste poceli da pijete pilule u sredu, prvo kliknete na taj dan. Ako ste zaboravili da popijete pilulu u utorak sledece nedelje, to ce biti sledece mesto gde cete kliknuti (pratite strelice). Program Vam zatim postavlja pitanje koliko je vremena proslo od kada ste zaboravili pilulu (manje ili vise od 12h), kao i da li ste imali nezasticen odnos u poslednjih 7 dana. Zatim Vam daje savet, zavisno od unetih parametara.
Napominjem da program ne moze da zameni savet lekara i da bi u svakom slucaju trebalo da se posavetujete sa Vasim ginekologom.
Postoji sajt koji moze da Vas posavetuje u tom smeru (konkretno je vezan za pilule Mercilon): http://www.mercilon.net/apps_pill.html
Uputstvo je sledece: prvo kliknite na pilulu (dan) kada ste poceli, kao i u Vasem pakovanju, a zatim i na pilulu koju ste zaboravili. Recimo, ako ste poceli da pijete pilule u sredu, prvo kliknete na taj dan. Ako ste zaboravili da popijete pilulu u utorak sledece nedelje, to ce biti sledece mesto gde cete kliknuti (pratite strelice). Program Vam zatim postavlja pitanje koliko je vremena proslo od kada ste zaboravili pilulu (manje ili vise od 12h), kao i da li ste imali nezasticen odnos u poslednjih 7 dana. Zatim Vam daje savet, zavisno od unetih parametara.
Napominjem da program ne moze da zameni savet lekara i da bi u svakom slucaju trebalo da se posavetujete sa Vasim ginekologom.
-
- Aktivan član
Pozdrav svima!
Pitanjima vezanim za oralnu kontracepciju bave se lekari na sajtu www.21dan.com. Tamo mozete postaviti pitanja na forumu i dobijete odgovor od lekara...

Pitanjima vezanim za oralnu kontracepciju bave se lekari na sajtu www.21dan.com. Tamo mozete postaviti pitanja na forumu i dobijete odgovor od lekara...
Vodim ljubav,vodim racuna.
-
- Aktivan član
ja sam uradila test danas i negativan je,pa me zanima dal moze da se uradi nakon 7 dana posle zadnjeg odnosa s obzirom da sam u prvoj sedmici propustila tabletu,dal rezultati mogu biti tacni.Znam da se po pravilu ceka do dana menstruacije pa se onda radi test,pa me zanima dal se moze tako rano otkriti trudnoca tj dal je test pouzdan,kad se radi ranije
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 11:38 pm
-
- Aktivan član
posto ja imam problema sa zelucom juce sam radila krvnu sliku,onda iz krvi su mi takodje gledali stanje jetre,zeljeza...za sumlju na trudnocu nisam nista spominjala jer nisam bila sama sa doktoricom,pa me sad zanima da li oni iz krvi mogu vidjeti samo ovo na sta su radili analize ili takodje mogu saznati i za trudnocu.Pregledala me je i preko ultrazvuka i gledala jajnike,pa dal iz ovoga svega oni mogu sta da vide.Znam da zvuci neozbiljno sa moje strane sto to ne resim kako treba,al il me u tom spreci posao il nesto drugo,ali necu vise smarati na tu temu,ako ovako nisu mogli proveriti trudnocu,uzecu nekako slobodan dan i to proveriti.hvala svima na odgovorima.pozz
-
- Aktivan član
Ne mogu, jer bi trebalo da rade analize beta HCG, koji ovako sigurno nije ukljucen u proveru.
Sto se UZ tice, ne verujem da su mogli da uoce trudnocu tako rano (osim ako je UZ radjen sondom), a u tom slucaju bi te svakako obavestili, a to sve naravno pod uslovom da nisu gledali samo jajnike vec i matericu.
Sto se UZ tice, ne verujem da su mogli da uoce trudnocu tako rano (osim ako je UZ radjen sondom), a u tom slucaju bi te svakako obavestili, a to sve naravno pod uslovom da nisu gledali samo jajnike vec i matericu.
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član