Da li u Srbiji/Beogradu postoji normalan ginekolog???!!!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
aida7b
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Da li u Srbiji/Beogradu postoji normalan ginekolog???!!!

Post od aida7b »

Drage moje (i dragi moji u manjini verovatno),
Da ne duzim mnogo:
imam 33 godine - trudnoća do sada 0 - svi nalazi manje više uredni - polje AW epitela na 11-13h na grliću - uradjena HP (kondiloma invertita - ako ne grešim, nije nalaz kod mene) i doktor koji mi je u bolnici uzeo uzorak za HP kaze da se ne dira nego da se prati - sekret povremeno III grupa i kad pijem penicilinske antibiotike VI - generalno zdrava, operisala krajnike u 27oj godini.
E, a onda mom momku u ispitivanjima zasto nikako da ostanem u drugom stanju nađu Ureaplazmu. Uradim i ja bris i imam je i ja 10na4 < titar < 10na5. Pre toga smo išli na folikulometriju i teoretski postoji mogućnost da sam ja danas u drugom stanju (ovulacija bila 20/09/2007, poslednja mens 08/09/2007).
E pa pošto smo ustanovili tu Ureaplazmu, ja pitam mog doktora šta sad i on kaže Hemomicin kapsule (250mg) prvi dan dve, pa četiri dana po jedna i onda jedna kutija Dovicina, tj. 5 dana po jedna kapsula jer dok ja sve to ispijem još se neće uspostaviti cirkulacija između mene i ploda ako sam eventualno u drugom stanju.
Onda ja danas pozovem tog istog doktora da ga pitam da li je baš tako terapija Hemomicinom jer sve što sam ja pročitala piše drugačije, a on tvrdi da jeste. Onda ga pitam i za Dovicin da li će 5 kapsula da ubije tu Ureaplazmu i on kaže da verovatno hoće. Onda sam mu rekla da sam uradila Babyrapid test i da je pokazao da nema trudnoće (ovde neću o tome da li je on kod nas isto što i preko ili stoji danima u kesama napolju i sl.) i on kaže da je to samo test koji određuje ovulaciju, tj. pokazuje da li imam ovulaciju i kad sam pokušala da ga prekinem i da mu kažem da me verovatno nije razumeo i da možda misli na MaybeBaby on je rekao da ga slušam šta mi priča i onda mi je rekao brzo, brzo (inače uvek tako brzo i malo nepovezano priča, a ja nimalo nisam ljubitelj toga da se čoveku nabacaju stručni izrazi za koje nema pojma šta znače i muči se i on da ih izgovori i uvek ga prekinem i u 80% slučajeva on taj izraz drugačije izgovori - Bože sačuvaj) da ja popijem to što mi je on rekao i da onda ponovim urinokulturu!!!!!!! Ja sam ga prekinula i rekla mu da su meni Ureaplazmu našli u vaginalnom brisu ali on je još jednom samo rekao da uradim kontrolnu urinokulturu?????!!!!!!
Pomažite ako Boga znate!!!

Da nema ovog foruma verovatno bih već odlepila!!!
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Pa po vasoj prici stvarno izgleda da je nesto pobrkao...A da vi uradite BHCG da vidite da li ste zaista u drugom stanju,a ne bi bilo lose i promeniti dr.Da l' je on uopste znao sa kim razgovara???
milan777
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 01, 2007 5:36 pm

Post od milan777 »

Ako mislis da si trudna nemoj da pijes dovicin. Postoje i drugi lekovi koji ne bi stetili plodu.
Bolje ti promeni lekara.[/b]
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
Kontakt:

Post od Marija M. »

I ja sam tako imala problem sa dr. dok nisam nasla pravog,sad najvise verujem starijim lekarima,pogotovo onima za koje kazu da su jako strogi.Ja sad idem kod dr. Perisica u front on je nacelnik odeljenja kolposkopije ali ima i privatnu kliniku.samo sto se kod njega zakazuje u klinici 3 meseca ranije jer su velike guzve mnogo zena ide kod njega,sto govori da je potvrdjeno dobar lekar.A sto se tice ureplasme i ja se patim sa njom,iako mi je terapija trajala 2 meseca,nisam uspela da je se resim,a pila sam hemomicin,visiren,koristila poliginax,macmiror,orvagil.Sad su mi dali dovicin,a pocela sam da pijem cajeve brusnica je najbolja kao i caj belog luka,kazu oni koji su se dugo borili sa ureaplasmom da su je se resili tek posle cajeva.Ja sad pokusavam pa cu videti.A ti probaj u frontu ima tamo mnogo vrhunskih lekara,ili u visegradskoj.Ja sam do dr dosla pomocu moje dr iz ambulante u surcinu,probaj tako u svojoj ambulanti.Pozdrav i srecno :wink:
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Post od Merylin »

Marija M.kako pravis caj od belog luka?
aida7b
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm

Post od aida7b »

Heh, eto, imala sam sreće, našla sam doktora - i to u svom domu zdravlja. Da ne pišem sada svoju istoriju, ja sam karton kod ginekologa imala u drugoj ustanovi od one u kojoj se lečim, a doktor je skoro došao kod nas, tako da sam se prebacila kod njega.
Prva moja poseta njemu je bila potpuno u redu, zainteresovan je, pun pitanja, sasluša odgovore..... sve pohvale. I sve to ovoga puta samo uz participaciju (već sam bila u problemu kako platiti sledeći pregled).
Još jedna srećna okolnost je to što sam dobila i sad ću moći lepo da popijem celu terapiju kako pripada za ureaplazmu. I još, dan pre nego što sam dobila sam imala folikul od 19.7mm :D To nisam ni znala da može, ali eto, a imala sam toliki i 20.09. :D
Eto, vratio mi se osmeh na lice.
Nego, stvarno, kakav to čaj od belog luka :o Meni je doktor rekao da se za e.coli kuva glavica (poveća) belog luka u 2dl belog vina, da se ukuva na pola i da se popije odmah.
Ja sam brusnicu pila kad sam imala e.coli (i rešila je se posle dugotrajne i mučne terapije, iako se to vise nikad ne zna).
darling
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 17, 2007 5:09 pm
Kontakt:

Post od darling »

Caoo svima!!!
I mene zanima to u vezi ureaplasme, cula sam da postoje vrlo efikasni cajevi, pa bi bilo lepo da onaj ko zna nesto vise napise i recepturu! POZDRAV :D
pitalica
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
Kontakt:

Post od Marija M. »

Drage moje,ne pravim ja caj,kupujem ga u prodavnicama zdrave hrane,ima ih po celom gradu,inace je poznato da deluje kao prirodni antibiotik a koristi se i kao pomoc kod mrsavljenja.Nisam jos cula da nekome nije pomogao,ja se nadam da cu se napokon resiti ureaplasme na ovaj nacin pomocu brusnice i caja belog luka,jer sam pila sve moguce antibiotike i nista.A i vasi partneri bi trebalo da probaju,ja sam mog muza ubedila posto je odbijao da uzima antibiotike,caj mu odgovara.Tako da cu naredna dva meseca piti cajeve minimum 3 puta dnevno pa na briseve,onda cemo videti da li zaista deluje,aki deluje uramicu taj luk (koji inace i ne volim bas) :D :wink: Pozdrav
Odgovori