Sport i trudnoca

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Mod
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 05, 2005 12:25 pm

Sport i trudnoca

Post od Mod »

Imam 28 godina i bavim se borilackom vestinom vec 7 godina (aikido, nosilac crnog pojasa). Treninge imam tri puta nedeljno. Zdrava sam i poslednja tri meseca menstrualni ciklus je postao vrlo redovan, tacno na 28 dana (sto ranije nije bio slucaj).

Suprug i ja zelimo da imamo bebu, ali se ja strasno plasim da neznajuci da sam trudna ne povredim sebe ili bebu na treningu. Interesuje me koliki fizicki napor je dozvoljen u prvim nedeljama trudnoce? Takodje bih molila da mi neko odgovori kada je najranije moguce otkriti i potvrditi postojanje trudnoce?
Molim Vas pomozite!!!!
Unapred zahvalna!
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Trudnoca se moze rano otkriti odredjivanjem beta HCG ( hormona iz krvi), odmah po izostanku ocekivane menstruacije. Ne treba da se sekirate u tako maloj trudnoci, nece doci do ostecenja pri naporu. Naravno cim se utvrdi, treba prestati sa fizickim naporima.
Mod
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 05, 2005 12:25 pm

Post od Mod »

Hvala puno na ovako brzom odgovoru!
Poslednjih dana sam bas bila opterecena time.
Ima toliko pitanja, a nigde odgovora!
Hvala jos jednom!
Odgovori