spontani pobacaj

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Tanjolina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 12, 2009 11:03 am

spontani pobacaj

Post od Tanjolina »

Kazite mi ljudi, sta je uzrok vise tih spontanih pobacaja u 5 mesecu trudnoce, zbog prolobiranja vodenjaka!!!!!! ovo je uzas!!!! :cry:
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

koji pametnjakovic vam je postavio tu dijagnozu?
bankabre
Aktivan član
Aktivan član

Post od bankabre »

Izvinjavam se, pogresno sam procitao da se radi o 5. nedelji, a ne o 5. mesecu.

U drugom trimestru je najcesci uzrok inkompetentni grlic (slabost unutrasnjeg matericnog usca), pored ostalih uzroka kao sto su hromozomske anomalije, anomalije materice, infekcije itd...

Recite sta se kod vas desavalo do sada...
Tanjolina
Novi član
Novi član

Post od Tanjolina »

Do četrtog meseca je bilo sve u redu, nakon toga otisla na kontrolu i rekli su mi da je grlic skracen!!! Dali su mi terapiju Gynipral i jos neke pratece lekove! :cry: :cry: :cry:
bankabre
Aktivan član
Aktivan član

Post od bankabre »

Dobro, niste ranije imali pobacaj?
Uz te lekove i mirovanje,trebalo bi da sve bude dobro.
Tanjolina
Novi član
Novi član

Post od Tanjolina »

...
Tanjolina
Novi član
Novi član

Post od Tanjolina »

Imam 27 godina i prvi put sam ostala u drugom stanju 2007. godine. Sve je islo kako treba, nisam imala nikakve tegobe niti uyimala bilo kakve terapije. U 24 nedelji sam otisla na redovan pregled i tada je dr ustanovila PROLAPS VODENJAKA i poslala me hitno u N.Front. Bila sam otvorena tri prsta, odveli su me hitno u porodiliste, ukljucili tokolitike, medjutim nisu delovali. To je trajalo 15-ak sati, javile su se kontrakcije, sve jace i jace i tada je doslo do PORODJAJA-POBACAJA. Posle godinu i po dana ponovo sam ostala trudna i trudnocu vodila u N.Frontu stim sto sam doktoru svaki put napominjala koji sam problem imala, ali on je to iygleda olako shvatio. U 20 nedelji, ustanovio je skracenje grlica i dao mi GINIPRAL na 4 sata. I pored terapije osecala sam tup bol u donjem stomaku. Posle 2 nedelje mi se na vesu pojavila veca kolicina sluyavog sekreta, skoro puna saka i jaci bol u stomaku. Hitno sam otisla u Front i na prijemu su ustanovili PROLAPS VODENJAKA i ponovo tokolitici, kontrakcije se ne smanjuju, PRICA SE PONAVLJA i na kraju POBACAJ. Napominjem da su mi se desile identicne stvari u skoro istim nedeljama trudnoce. Molim ya bilo kakvo objasnjenje. Sve ovo se desilo pre 4 dana.
bankabre
Aktivan član
Aktivan član

Post od bankabre »

odgovorio sam vam u privatnoj poruci.
Odgovori