spontani pobacaj
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
spontani pobacaj
Kazite mi ljudi, sta je uzrok vise tih spontanih pobacaja u 5 mesecu trudnoce, zbog prolobiranja vodenjaka!!!!!! ovo je uzas!!!! 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Izvinjavam se, pogresno sam procitao da se radi o 5. nedelji, a ne o 5. mesecu.
U drugom trimestru je najcesci uzrok inkompetentni grlic (slabost unutrasnjeg matericnog usca), pored ostalih uzroka kao sto su hromozomske anomalije, anomalije materice, infekcije itd...
Recite sta se kod vas desavalo do sada...
U drugom trimestru je najcesci uzrok inkompetentni grlic (slabost unutrasnjeg matericnog usca), pored ostalih uzroka kao sto su hromozomske anomalije, anomalije materice, infekcije itd...
Recite sta se kod vas desavalo do sada...
Imam 27 godina i prvi put sam ostala u drugom stanju 2007. godine. Sve je islo kako treba, nisam imala nikakve tegobe niti uyimala bilo kakve terapije. U 24 nedelji sam otisla na redovan pregled i tada je dr ustanovila PROLAPS VODENJAKA i poslala me hitno u N.Front. Bila sam otvorena tri prsta, odveli su me hitno u porodiliste, ukljucili tokolitike, medjutim nisu delovali. To je trajalo 15-ak sati, javile su se kontrakcije, sve jace i jace i tada je doslo do PORODJAJA-POBACAJA. Posle godinu i po dana ponovo sam ostala trudna i trudnocu vodila u N.Frontu stim sto sam doktoru svaki put napominjala koji sam problem imala, ali on je to iygleda olako shvatio. U 20 nedelji, ustanovio je skracenje grlica i dao mi GINIPRAL na 4 sata. I pored terapije osecala sam tup bol u donjem stomaku. Posle 2 nedelje mi se na vesu pojavila veca kolicina sluyavog sekreta, skoro puna saka i jaci bol u stomaku. Hitno sam otisla u Front i na prijemu su ustanovili PROLAPS VODENJAKA i ponovo tokolitici, kontrakcije se ne smanjuju, PRICA SE PONAVLJA i na kraju POBACAJ. Napominjem da su mi se desile identicne stvari u skoro istim nedeljama trudnoce. Molim ya bilo kakvo objasnjenje. Sve ovo se desilo pre 4 dana.