Spontani pobacaj
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 1:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Spontani pobacaj
Molim Vas da mi odgovorite, imala sam spontani pobacaj u osmoj nedelji trudnoce. U sustini moj je problem u komunikaciji sa doktorima....otkad mi se to desilo nijedan nije imao strpljenja ili zelje da mi objasnjava moguce razloge zbog kojih je doslo do istog. Kad sam ih pitala sta sad treba da radim odgovorili su ,, nista, cekaj tri meseca pa ponovo ,, Molim Vas za savet, koje analize treba da obavim da bih se pripremila za sledecu trudnocu i kad posle pobacaja mogu da ocekujem sledecu menstruaciju.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 9:13 pm
Razloga za spontani ima puno. Izmedju ostalog, telo hoce da odbaci plod ako sa njim nesto nije u redu. Pretpostavljam da ides kod "drzavnih" lekara, kad si ostala bez jako bitnih odgovora, jer bi te svako iole normalan uputio u to sta dalje da radis i kako da se ponasas. Savetujem ti, da ako si u mogucnosti, odes kod privatnog. Bar jednom, jer je to sto ti se desilo izuzetno vazno za tvoje buduce planove.
I taj koji ti je rekao da ne radis nista, apsolutno nije normalan, utoliko vise sto se zenama koje su imale spontani, posvecuje posebna paznja kako se isto ne bi ponovilo.
Srecno!
I taj koji ti je rekao da ne radis nista, apsolutno nije normalan, utoliko vise sto se zenama koje su imale spontani, posvecuje posebna paznja kako se isto ne bi ponovilo.
Srecno!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Razlozi pobacaja mogu biti dve vrste:
1. anomalije kod ploda,
2. kada je uzrocnik majka (infekcije, virusi, prehlade...).
O ovome imas vise u temi missed abortion.
I ja sam imala spontani na pocetku 3. meseca. Znam kako ti je, i meni su rekli da ne brinem i da cekam 3 meseca, a u medjuvremenu da poradim na krvnoj slici - sto bih i tebi savetovala. Proveri krvnu sliku!
Sto se tice menstruacije, ocekuj je za jedno mesec dana od pobacaja, a moze cak i ranije (nakon dvadesetak dana). No, ako za vise od mesec dana ciklus izostane javi se lekaru. Ja sam dobila tacno nakon mesec dana (bas istog datuma kad sam imala spontani).
1. anomalije kod ploda,
2. kada je uzrocnik majka (infekcije, virusi, prehlade...).
O ovome imas vise u temi missed abortion.
I ja sam imala spontani na pocetku 3. meseca. Znam kako ti je, i meni su rekli da ne brinem i da cekam 3 meseca, a u medjuvremenu da poradim na krvnoj slici - sto bih i tebi savetovala. Proveri krvnu sliku!
Sto se tice menstruacije, ocekuj je za jedno mesec dana od pobacaja, a moze cak i ranije (nakon dvadesetak dana). No, ako za vise od mesec dana ciklus izostane javi se lekaru. Ja sam dobila tacno nakon mesec dana (bas istog datuma kad sam imala spontani).