Spermatozoidi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Tanja_Bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 11, 2009 10:40 pm

Spermatozoidi

Post od Tanja_Bg »

Imam jedno pitanje, nadam se da cu dobro formulisati...

Naime, zanima me koliko vremenski dugo nakon ejakulacije mogu spermatozoidi preziveti u spoljasnjoj sredini ( npr. na kozi coveka ili na partnerovom polnom organu nakon ejakulacije ) ?
Da li "umru" na vazduhu nakon nekoliko minuta ili ne? Posto znam da u telu zene mogu preziveti sigurno 48 sati...

Molim za sto brzi odgovor...Hvala.
goranelag
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 19, 2010 1:03 pm
Kontakt:

Re: Spermatozoidi

Post od goranelag »

Tanja_Bg napisao:Imam jedno pitanje, nadam se da cu dobro formulisati...

Naime, zanima me koliko vremenski dugo nakon ejakulacije mogu spermatozoidi preziveti u spoljasnjoj sredini ( npr. na kozi coveka ili na partnerovom polnom organu nakon ejakulacije ) ?
Da li "umru" na vazduhu nakon nekoliko minuta ili ne? Posto znam da u telu zene mogu preziveti sigurno 48 sati...

Molim za sto brzi odgovor...Hvala.
Mislim da na njih najvise uticu temperaturni uslovi, inace su aktivni do 48 sati gde god da se nalaze.
Tanja_Bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 11, 2009 10:40 pm

Re: Spermatozoidi

Post od Tanja_Bg »

Hm... Ja sam cula do 10 minuta... Izgleda da postoje razlicita misljenja... Hvala puno u svakom slucaju!
Odgovori