smrt fetusa u 32 nedjelji
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 8:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
interesuje me šta je uzrok smrti moje bebe a desilo se u 32. nedjelji gestacije . naime od 20. nedjelje imala sam povećan broj leukocita u krvi zbog čega sam primljena na bolničko lijećenje. u bolnicu sam stigla sa 12.000 leukocita u krvi i povišenom sedimentacijom od 45. uključili su mi 10 dana intravenozno antibiotike i poslije liječenja tijelo je odgovorilo sa14.000 leukocita u krvi iz bolnice sam otpuštena sa 15.000 leukocita na kućno liječenje sa 2 doze pembritina svakih 6 sati po 500mg. poslije ispijene doze uradila sam nalaze urina i krvi . nalazi urina su bili ok al i dalje povišeni leukociti i to 14.000. preporučeno mi je mirovanje uz 2mg apaurina a dg je leukocitoza. u 30. nedjelji išla sam na kontrolu i sve je bilo uredu osim što sam često mokrila na što sam se požalila ginekologu on je objasnio da inače nisko nosim i da mi beba leži na mjehuru te da je to razlog učestalog mokrenja. predložio mi je da uradim nalaz urina i rekao da dođem za sedam dana sa nalazom što sam i uradila al sam insistirala i nalaz krvi . kada su nalazi bili gotovi nalaz urina je bio uredu a krvi ovoga puta leukociti19.000 međutim za moju bebu je bilo prekasno na prijemu su utvrdili da je nastupila intrauterina smrt ploda. porodili su me i rađen je nalaz od strane obdukcijoniste sa koja tačno glasi: KLINIČKO-PATOLOŠKA KORELACIJA Uzrok smrti muškog,eufrotičnog fetusa gestaciske starosti 31 nedjelja je difuzna,gnojna infekcija plodovih ovojaka sa njihovom preranom rupturom i oticanjem plodne vode. nisu nađene urođene anomalije fetusa. nije uoćena maceracija fetusa. mene interesuje šta je moglo biti uzrok i koje pretrage trebam napraviti prije sledeće trudnoće. porod je indukovan gelom za otvaranje09.09.2008. koliko trebam čekati sa narednom trudnoćom jer mi niti jedan dr. nije rekao ama baš ništa. ako nije problem detaljno objašnjenje nalaza sa obdukcije HVALA UNAPRIJED
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 8:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ja bih molila nekog od strucnog tima da mi da pojasnjenje. inace imam 32 godine i to mi je bila prva trudnoca nikad ranije nisam imala niti abortuse niti bilo kakvih problema. te jos jedna stvar mi nije jasna osim te dijagnoze na nalazu stoji druge patoloske promjeneHAEMORRHAGIA CEREBRI SUBEPENDIMALIS FOCALIS MOLIM VAS DA MI POMOGNETE