Postovani,
Da li mi mozete reci nesto o dijagnozi :
Dg: N. posttemporarius Bronchopneumonia bil
VCC, totalna anomalna plućna venska konekcija
Oedema pulmonum
Insuff. cardiorespiratoria
Exitus letalis
Beba je prenesena 15 dana i napravljen je carski rez gdje je plodna voda bila zelena.Uradjena hemokultura u 2 navrata (prva bila sterilna u drugoj izolovana Klebsiella pneumoniae.
Da li je beba mogla umrijeti od bakterije iz plodne vode?
Hvala
Smrt bebe
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
jacky
- Novi član

- Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 8:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
smrt bebe
ćao Nedo 31 i moja beba je umrla u 31. GN. smrt moje bebe je nastupila usljed gnojne infekcije plodovih ovoja. Jako mi je zao sto ti se to desilo i dobro znam kako se osjećas. Po zanimanju sa gin-akuserska sestra i po ovo Dg. koju si napisala laićki ti mogu reći da je zbog prenesenosti voda "ostarila" sto znaci da je bila puna mekonijuma koje se beba jako nagutala usljed ćega tj. infekcije nastupila je smrt. Mozda će ti neko dati ipak preciznije objašnjenje al to je otprilike sustina.
-
jacky
- Novi član

- Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 8:21 pm
SMRT BEBE
o ovoj i slicnim temama mozes naci na www.ringeraja.ba
-
PedjaDj
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Draga Nedo
Čudno mi je da Vam napisane dg nisu i objašnjene!?
Kao prvo skraćenica VCC znači Vicium cordis congenita tj urođena srčana mana, dalje je dato objašnjenje da su vene koje se ulivaju u srce totalno izmeštene iz normalnog pripoja, mada o samom srcu ništa ne kažu. Očigledno da prisutne srčane mane nisu bile spojive sa životom.
Sve ostale dijagnoze pa i ishod su posledica ove prve dijagnoze.
Obično su srčane mane praćene manjom telesnom težinom bebe?
Zaista mi je žao, ali sledeći put obavezno idite na fetalnu ehokardigrafiju posle 20-24 nedelje trudnoće.
Pozdrav DrPeđaDj
Čudno mi je da Vam napisane dg nisu i objašnjene!?
Kao prvo skraćenica VCC znači Vicium cordis congenita tj urođena srčana mana, dalje je dato objašnjenje da su vene koje se ulivaju u srce totalno izmeštene iz normalnog pripoja, mada o samom srcu ništa ne kažu. Očigledno da prisutne srčane mane nisu bile spojive sa životom.
Sve ostale dijagnoze pa i ishod su posledica ove prve dijagnoze.
Obično su srčane mane praćene manjom telesnom težinom bebe?
Zaista mi je žao, ali sledeći put obavezno idite na fetalnu ehokardigrafiju posle 20-24 nedelje trudnoće.
Pozdrav DrPeđaDj
Pozdrav cure, nažalosto vam se i ja pridružujem. Ja sam rodila zdravu i veliku curicu 9 dana prije termina, apg 9/9, ali ne zadugo. Treći dan naša je curica postala Anđeo. To je bilo prije mjesec dana. Još nismo dobili nalaze obdukcije, ali kako su nam dr objašnjavali isto se radi o "krivom razmještaju žila". Svih 9 mj trudnoća uredna, srce savršeno, ali samo dok je bila vezana pupčanom vrpcom s menom. Kad je trebala sama disat tek onda je sve izašlo na vidjelo. Kako se vi držite? Meni je teško, ali na sreću iman sina od 20 mjeseci koji mi ne dozvoljava da zapadnem u depresiju. Osim njega i super muža i fam naravno drži me pomisao da je samnom sve ok i da možemo imat još djece. Ja sam nestrpljiva i želim da vrijeme preleti i da ponovno zatrudnim.
Postoje iskustva za koja nema riječi...