slabije osjećam pokrete bebe

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
frogi7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 03, 2006 10:20 am

slabije osjećam pokrete bebe

Post od frogi7 »

Molila bih vas ako mi netko može pomoći, naime, u 22+5 sam nedelji trudnoće, zadnji uzv rađen u 20+3 nedelji. Naime, zadnja tri dana slabiji su pokreti bebe, naime, ja ih i dalje osjećam, ali nema više toliko onih jačih udaraca, kako je znalo biti prije, ima ih manje. Da li je to razlog za zabrinutost? Da li bi trebala otići na uzv, mada sam bila prije dva tjedna, pa bi onda opet išla za dva tjedna, 15.3, imam naručeno.
Jel česti uzv uznemirava bebu i stavlja je pod stres, tj. je li dobro u mjesec dana otići dva put na uzv, inače idem 1* mjesečno?? :-? :wink:
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Gdje se nalazi placenta ?
mora da Vam je Vas ginekolog to rekao, nakon svakomjesecnog UZ !!! ako nastavite da idete, do kraja trudnoce, mozete da radite ultrazvuk...mozete da pretrazite moje komentare o ultrazvuku i sta jedan ultrazvuk treba da sadrzi i koliko puta da se radi u trudnoci.
pozdrav,
obgyn
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am

Post od Masha23 »

Draga Frogi i
Draga ObGyn,

Ja sam imala slican problem (ako se tako uopste moze nazvati), tj. imam ga jos uvek. Sada sam u 35. nedelji i od samog pocetka od kada sam osetila pokrete bebe, oni su nekako blagi, slabiji dosta u odnosu na moju prvu trudnocu i tadasnje pokrete moga sina, koji je znao i te kako da me sutne u rebra, da sam zvezde prebrojavala! Takodje sam znala da primetim i lakat ili kolence kako strci kroz stomak. Sada toga nema.
Ova dama je sada mirnija i nekoliko puta sam uznemirila svog dr, koji me je nakon UZ pregleda smirio i rekao da je sa bebom sve u najboljem redu i da su neke bebe jednostavno tako mirnije tokom trudnoce. Da li je to normalno?
Meni u nalazu pise da je posteljica na prednjem zidu (posto vidim ObGyn da ste to pitali Frogy). Takodje, na UZ preglede odlazim jednom mesecno, kao i sve trudnice sa foruma (takva je praksa u Srbiji - kako Vi kazete uz pregled nasih novcanika!)
Pozdrav,
Masha
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Ceo dan nisam osetila pokrete bebe. Sada sam 34+5. Beba se inace u poslednjih dve nedelje smirila, ali nikada nije bila bas ovako ceo dan mirna. Placenta je na levoj strani a beba lezi skorz na desnoj, i to u karlicnom polozaju.
Pri tom kada piskim cini mi se da je tecnost bela a ne zuta kao urin, pa sam i zbog toga u panici. Juce sam bila na kontroli pa mi je nekako glupo da danas trcim ponovo. Da li se isticanje plodove vode moze tako pojaviti (znaci ne curi izmedju ako ne idem u wc) i da li zbog ovoga i bebinog mirovanja trebam da dizem uzbunu?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Dea - nisi vise u bolnici?
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Nisam vise, pustise me posle 5 nedelja lezanja. Sutra ulazim u 36 nedelju, pa eto da kazem hvala bogu one najgore nedelje su prebrodjene.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Bas mi je drago! Jedna moja drugarica je isto imala problem sto joj je beba bila okrenuta karlicno ali ona nije imala nikakve restrikcije zbog drugih stvari. Tako da je probala sve, da prisloni slusalice sa muzikom na dno stomaka, da sedi na ivici stolice a ne da se zavali, da kleci na sve cetiri da oslobodi bebi prostora da se okrene. Jednom joj se dete okrenulo, ali se posle opet vratilo u karlicni polozaj. Lekar joj je rekao da to onda znaci da to bebi odgovara i da ne treba da vise pokusava te "prirodne metode okretanja". Na kraju, za vreme samog porodjaja se beba okrenula i ona se porodila prirodno - sto i tebi zelim!
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Pa meni beba sedi karlicno i to na desnoj strani stomaka. Danas sam primetila da se i leva strana popunila, ali se posle par sati vratila u stari polozaj. Nadam se iskreno da to pokusava da se okrene. Bilo bi lepo da se predomisli i zarotira na dole, jer bi u tom slucaju ipak probala da se porodim prirodno.
Odgovori